Politika

Vučić u novom autorskom tekstu praktično NAJAVIO predaju Kosmeta!

Ako neko sumnja da stav iz naslova nije tačan, neka pročita tekst Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i USTAV Republike Srbije.

Kompromis u politici nije poraz, već pobeda i njega ne sme da bude samo s budućnošću, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Ovo govorim iako znam da to Srbi neće i ne žele da prihvate, jer lakše je živeti u sopstvenim mitovima i hvalospevima nego u realnosti. Još mnogo toga moraćemo da menjamo – poručio je predsednik.

PROČITAJTE JOŠ: SPREMA SE NOVI TALAS POSKUPLJENJA, EVO ŠTA NAS ČEKA!

On je istakao da je neophodno da se „ljudima, svim ljudima, kaže istina“.

– Da svima bude jasno da nerešavanjem kosovskog čvora Srbija gubi, gubi ono što joj je najvažnije, a to su njena deca i njena budućnost. Da nežnim srpskim ušima, nenaviklim na surovu kosovsku istinu, kažeš da na našem Kosovu i nije sve naše, a ako jeste, da pitaš narod: a šta bismo mi to radili sa najmanje 80 albanskih poslanika u našoj skupštini, i da li bi doveka Srbiju, uz sve naše srpske svađe, vodili neki Tači i Haradinaj, sve i da to hoće, a neće. Da kažemo licemerima koji podržavaju takozvani „zamrznuti konflikt“, da je to, nemoguće kao što je nemoguće Kosovo bez Albanaca. Naš posao je da sprečimo da Kosovo ostane bez Srba – poručio je Vučić u autorskom tekstu za „Kurir“.

“Srbija se već promenila”

Kako kaže, istina je da se Srbija već promenila, ne samo po rekordnom rastu bruto domaćeg proizvoda u prethodnoj godini, niti po najvećem iznosu investicija u regionu ili suficitu u kasi, novim kliničkim centrima, bolnicama, većoj zaposlenosti, već po onome čime se danas bavi.

Vučić, kako piše, nije spreman niti hoće da ikome obeća da će bez truda, teškog rada i ogromnog napora išta biti bolje.

– Uostalom, samo sam se nasmejao kada sam u nekim novinama pročitao želje za Novu godinu u kojoj neki hoće bolje zarade uz manje rada. U to ne verujem i nikada neću. Verujem u više rada i bolji život. Bez više rada, boljeg života neće biti. Ova zemlja je pred teškim odlukama, pred novim političkim i ekonomskim izazovima, koji zahtevaju još reformi, i bilo kakvo ulagivanje bilo onima koji me vole, bilo onima koji me mrze neće učiniti da sve to bude uradjeno lakše, ni bezbolnije – piše Vučić.

Ističe da nije, kako kaže, čovek kompromisa, kada je reč o budućnosti i o onome kakva ona treba da bude.

– Doneli smo najteže odluke 2014. godine i zahvaljujući tim, nepopularnim merama, danas zdravstveni radnici, naši policajci, vojnici, socijalni radnici, učitelji i nastavnici imaju više od 20 odsto veće plate u realnom iznosu nego pre smanjenja. Upravo zato neću da se dodvoravam nikakvim populističkim merama koje bi mi donele jednokratnu popularnost, a dugoročno razorile zemlju. Takođe, ni od koga nikada neću da tražim milost za ono što sam uradio – navodi predsednik u svom tekstu.

Vučić podseća da je u Nišu otvoreno šest novih fabrika, novi Klinički centar nakon više decenija tokom kojih su fabrike u Nišu bile zatvarane i uništavane.

– I kome god da se to ne sviđa, neka šeta, neka se budi, ali neka ne očekuje od mene da ću prestati da radim baš isto to što sam i radio: da otvaram fabrike, jurim investitore, zapošljavam ljude i borim se da ova zemlja bude još jača, bolja i udobnija za život. Ova zemlja je ušla u fazu u kojoj nema više kolektivnog straha od raznih nesreća, i u kojoj je sve izraženija potraga, težnja za srećom – piše Vučić.

“Sreća nije lak posao”

Srbija, navodi on, više nije otpadnik ni iz vremena, ni iz prostora, a najmanje iz sveta i težnja za srećom, zajedničkom i pojedinačnom, više nije tabu tema.

– Jedino što sam ja u celoj toj priči dosledni sledbenik onih Epikurovih tvrdnji po kojima naći sreću nije ni najmanje lak posao. Upravo suprotno, za sreću ima da se radi, i to mnogo više nego za bilo koju nesreću. Ona ne pada sa neba, nego se gradi, bori se za nju, radi se, proizvodi, stvara. Na onaj način koji smo i počeli. Uz teške odluke, uz brigu o zajedničkoj kasi, uz investicije, puteve, bolnice, fabrike i sve manji broj nezaposlenih ljudi. I uz još jednu stvar. Bez kompromisa sa onima koji bi da Srbiju da vrate u prošlo vreme – piše predsednik.

Kako kaže, ne može biti nikakvih ustupaka predstavnicima bivših režima, jer su oni deo nesreće u kojoj je Srbija živela dok su se oni bogatili i uživali.

– Prosečna plata u njihovo vreme je bila, uz narastajući javnu dug, maksimalnih 329 evra, dok je danas 460 evra, minimalac je bio maksimalnih 162 evra, danas je 230 evra. Doduše, tada su nosioci vlasti bili mnogo bogatiji. Neki od njih zaradili su i više od 500 miliona evra tokom svog zvaničnog mandata. Bez povlačenja pred njima, bez ikakvih dogovora s takvim političarima, i bez trunke straha pred njihovim pokušajima da se ponovo dočepaju vlasti, koja je za njih ništa drugo nego nova rasprodaja svega što u Srbiji vredi – navodi se u autorskom tekstu Vučića.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): NOVINARKA ZA 17 DANA DIPLOMIRALA I TO U – KAFANI!

Želim promene

Ne interesuju ga, kako kaže, „njihove kombinacije sa pojedinim ljudima iz njegove Srpske napredne stranke, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet da promene stranu“.

– Nisam vas se uplašio, svih zajedno, ni najmanje. Sve sam to znao od prvog dana. Znao koliko je teško Srbiju i sebe menjati, znao kako i koliko se uspeh u Srbiji ne prašta i boriću se svim srcem i svom snagom jer, kako je Pašić rekao, jedina mera politike je mera uspeha – piše Vučić.

On poručuje da želi promene, čak i kada postoji toliki broj onih koji nikakve promene neće, ali hoće da im bude bolje.

– I omogući ću im to. Šetaće ti loši političari u Srbiji, baš onako kako ne bi mogli ni u jednoj od svih onih zemalja koje danas izražavaju svoje simpatije za njihove šetnje. Bez policije i bez ikakve represije. Za više od toga moraćemo svi samo više da radimo. Zato što naša kuća, Srbija, više nikada neće biti oronula. Ali će biti promenjena. I bolja, i lepša, i čistija, i veća, po svemu što pravu veličinu i čini. To je moja politika, i naravno da sam, ali uvek, spreman da proverim kolika joj je prava podrška, baš na onom mestu na kojem se svaka politika i proverava. Na biračkom mestu – poručuje Vučić.

Ukazao je i da Slobodana Miloševića, Borisa Tadića, Vojislava Koštunicu „niko nije crtao kao Pinočea ili Hitlera“, ali da njega jesu i da to pokazuje „koliko smo kao društvo napredovali i zemlju demokratizovali“.

Prema njegovim rečima, Srbija više neće biti „oronula kuća“, već „bolja, lepša, čistija i veća“, jer on nije „čovek kompromisa kada je reč o budućnosti“.

PROČITAJTE JOŠ: VLADA SRBIJE ĆE OVE GODINE ANGAŽOVATI TONIJA BLERA DA BI “POPRAVILA” SARADNJU SA MEDIJIMA?!

(izvor: srbin.info)

Comments

comments