Politika

Vučiću nije dosta da pljuje protivnike u Srbiji, pa se sad ustremio i na Republiku Srpsku!

Kandidat opozicione Srpske demokratske stranke (SDS) za Skupštinu Republike Srpske Nebojša Vukanović ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “na vrlo grub i nediplomatski način održao slovo srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću o mešanjima u izborne procese dodajući da je Vučić “ovaj put zaista preterao”.

PROČITAJTE JOŠ: BLATOIDI NASTAVLJAJU HAJKU NA SERGEJA: IZMISLILI DA JE NOVAC ZA PETRINO LEČENJE PRONEVEREN

Vukanović je u tekstu “Vučićevo slovo i uporna mešanja” objavljenom na svom blogu naveo da samo “držanje slova Ivaniću povišenim tonom i same javne kritike na njegov račun predstavljaju mešanje u izborni proces”, prenosi agencija Srna.

Prema mišljenju Vukanovića, predsedniku RS i kandidatu SNSD-DNS-SP Miloradu Dodiku već danima stiže vrlo snažna i otvorena podrška iz Srbije, ne samo od, kako je naveo, lažnih analitičara i brojnih medija koji daju Dodiku i (premiejrki RS) Željki Cvijanović veliki prostor, već i od visokih funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJACI POSTAVILI KONOBARA I SAOBRAĆAJNOG TEHNIČARA NA ČELO USTANOVA KULTURE!

Po njegovim rečima, najdalje je otišao poslanik SNS u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović.

“Zajedničke predizborne sednice vlade, ceremonije otvaranja auto-puteva izgradjenih na kredit, dolasci patrijarha Irineja u Banjaluku uoči izbora, te pomoć opštinama u kojima je SNSD na vlasti, predstavlja otvoreno duvanje vlasti Srbije u Dodikova jedra i guranje RS u uzburkano more, dužničko ropstvo i provaliju”, naveo je Vukanović.

Na predstojećim izborima u BiH 7. oktobra i Dodik i Ivanić su kandidati za srpskog člana Predsedništva BiH, Dodik ispred vladajuće koalicije u RS (SNSD-DNS-SP), a Ivanić je kandidat opozicionog Saveza za pobedu (SDS-PDP-NDP).

PROČITAJTE JOŠ: PINK EMITUJE JEDAN JOŠ GORI RIJALITI OD “ZADRUGE” A TO JE 24 SATA SA ALEKSANDROM VUČIĆEM!

(izvor: N1)

Comments

comments