Društvo

Zaposleni u Pošti PREKIDAJU štrajk nakon razgovora sa ministrom Stefanovićem

Zaposleni u Pošti obustavljaju štrajk nakon što im je, u razgovoru njihovih predstavnika s ministrom i potpredsednikom Vlade Nebojšom Stefanovićem, obećano ispunjenje dve trećine zahteva.

Njima neće za sada biti ispunjen zahtev o povećanju plata, ali će u aprilu dobiti jednokratnu pomoć, koja, kako prenose predstavnici štrajkača, neće biti niža od 20.000 dinara.

“U ponedeljak, sutra, po hitnom postupku biće potpisana saglasnost na deobu drugog dela dobiti za 2017. Učestvovaćemo u radu komisije – u novembru se donosi plan budžeta za 2020. godinu. Dobili smo čvrsta uverenja da će oni koji imaju plate ispod 40.000 kroz nivelaciju, tj. promenu koeficijenta, dostići možda čak i 50.000 dinara”, preneo je Vladimir Đokić iz Pošte Srbije.

Podsetimo, oni štrajkuju već nekoliko dana, a u u petak su razgovarali sa direktorkom Pošte Mirom Petrović, ali tim pregovorima nisu bili zadovoljni, jer, kako su tada rekli, nisu dobili konkretne ponude, već samo obećanja.

Predstavnici štrajkaća su, podsetimo, tražili da nema kazni za radnike koji su učestvovali u obustavi rada, jer su, kako tvrde, dobijali upozorenja da će ljudi ostajati bez posla ili biti prebačeni na niža radna mesta. Danas su dobili  uveravanja da se to neće desiti.

Drugi zahtev koji su izneli je bio da se povećaju zarade koje, kako kažu, nisu povećavane deset godina, već su 2014. umanjene za 10 odsto. Radnici u štrajku su zatražili i povećanje broja zaposlenih u tehnologiji.

(Izvor: N1)

Comments

comments