Društvo

Zašto Holivud neće Vučića?

Pre neki dan dok smo šaltali televizijske kanale u potrazi za dobrim filmom, na
RTS-u 1 je bila emisija“Oko“ i intervju sa našim poznatim glumcem Aleksandrom
Vučićem. S obzirom da nismo ljubitelji ovog glumca i njegovih filmova, veoma brzo
smo preleteli preko RTS-a, servisa svih naprednih građana Srbije. Na ostalim
domaćim kanalima opet isti glumac, samo u drugim ulogama. Inače ovaj glumac je
nominovan za srpskog Oskara 2017. godine za najbolju ulogu u filmu „Brze,jače,
bolje“, i ubedljivo je pobedio svoje filmske konkurente. Prvu premijeru je imao
još kao mlad glumac u filmu „Sto za jednog“ u režiji Vojislava Šešelja. Nedavno mu
je pred nosem pobegla nagrada koju dodeljuje ruska produkcija, koja je nepravedno dodeljena glumcu Aleksandru Bikoviću. Što se tiče Američke produkcije, mnogo pokušava da se probije na to filmsko tržište, ali ga Holivud nekako neće. Pokušao je čak sa milion dolara da izlobira za svoju ulogu, ali se kladio na pogrešnog režisera. Odigrao je za američko tržište samo jednu sporednu ulogu u filmu „Pred vratima Bele kuće“. Dosta je snimao za austrisko-nemačku produkciju, a od poznatijih filmova ove produkcije su mu „Kako je kad primiš Kurca“ i „Angela ljubavi moja“. Turska produkcija je dosta zainteresovana za njega kao i on za nju , a poznat mu je film „Poturica“. Francuska produkcija je slabo zainteresovana za Aleksandra, pa ga angažuje samo za neke sporedne uloge.

Poznat je još po ulogama u domaćim filmovima Strani plaćenik, Srebrenica, Snežni
čovek , Nepitajte me za prvu milijardu, Ja nikad ne lažem, Sendvič za bota, Fašista,
Moje reforme, Ljubavno pismo penzioneru, itd.

Spreman je da za krupan honorar radi za sve strane filmske produkcije, bez obzira na ulogu koja mu se nudi. Inače već duže vreme snima film „Kosovo (ni)je Srbija“ za koji se nada da će dobiti Nobelovu nagradu za mir. Imaće veliku konkurenciju u poznatom kosovkom glumcu Hašimu Tačiju , a možda se desi i da podele nagradu. Nalik na Lazara
Ristovskog, Aleksandar se oprobao i u režiji gde mu ostaju upečatljivi filmovi Fantom iz Savamale, Helikopter, Jajinci, Oliver, a očekuje se još njegovih filmova sa obzirom da je najavio povlačenje tek 2028. godine sa filmske scene.

Sledeća nominacija za Oskara ga čeka 2022. godine , a od stranih reditelja i domaće publike kao i protiv kandidata zavisiće kako će proći ovaj talentovani glumac i režiser.

Pokret Ujedinjenih Fantoma PUF

Comments

comments