Društvo

Zbog podrške SNS-u, Viktor Jelenić dobija srpski vaterpolo da sa njim radi šta hoće!

Vaterpolo savez Srbije sledećeg utorka dobiće novo rukovodstvo, a mnogo pre izborne Skupštine jedne od najtrofejnijih sportskih organizacija u Srbiji zna se kome će pripasti četvorogodišnje pravo i obaveza da vodi ovaj nedovoljno cenjeni i sistemski nepodržani sport, s obzirom da je Viktor Jelenić (na slici ispod, desno) jedini kandidat za predsednika.

I sigurni pobednik, jer je pre nego što je prvi čovek Upravnog odbora VK Crvena zvezda (na predlog crveno-belih) uopšte podneo kandidaturu, njega podržalo 28 klubova, odnosno njihovih predstavnika u novoformiranom skupštinskom sazivu. Što je daleko više od propisane jedne trećine glasača, pa se uopšte ne postavlja pitanje ko će 24. aprila naslediti Milorada Krivokapića.

PROČITAJTE JOŠ: VLAST 4 GODINE ŠALJE MILION EVRA DNEVNO “ZA SRBE NA KOSOVU” I KRIJE GDE IDU PARE!

– Nismo mala deca, svi znamo šta će se desiti, pošto je SNS na vlasti – rekao je septembra 2013. godine Aleksandar Šapić, jedan od naših najvećih vaterpolista svih vremena i dugogodišnji prvi čovek Opštine Novi Beograd, te jeseni, sa šest dobijenih glasova, poražen u predsedničkoj trci sa visokim funkcionerom Srpske narodne stranke Zoranom Babićem (34), a njegova izjava bi ovog proleća mogla da podupre ubeđenje nekih da je Jelenić iskočio u prvi plan baš zbog potpisivanja pisma podrške vladajućoj partiji na nedavnim političkim izborima.

Drugi će podsetiti da je i odlazeći Krivokapić pripadnik SNS, uz opasku da je na njegovu štetu što je deo struje oko bivšeg predsednika države Tomislava Nikolića, a oni s još boljim sećanjem istaći će da je, recimo, Velibor Sovrović (sedeo u fotelji VSS pre Babića) imao člansku knjižicu tada nedodirljive Demokratske stranke… I tako redom, kroz dugu istoriju relacija vaterpola sa državnim moćnicima, jer je VSS po šablonu bio blagonaklon prema onima u čijim su rukama vlast i novac, pošto ovaj neprofitabilni sport čak ni u mnogo bogatija vremena nije mogao bez finansijske pomoći sa strane. U isto vreme, najmanje obaveštene i(li) pristrasne interesuje samo hoće li i šta vaterpolu doneti Jelenić (na slici ispod desno) čovek koji je 2014. u istoj ovoj trci poražen od Krivokapića (11:22).

PROČITAJTE JOŠ: SNS REZON: AKO TREBA ZADUŽIĆEMO SE ZA AERODROM, A ONDA ĆEMO DA GA PREDAMO DRŽAVI!

Da li će učiniti da makar klubovi iz najvišeg ranga takmičenja dobiju, od strane države, pokrivene troškove zakupa plivališta za treninge i utakmice? Da li će uspeti da izgura staru ideju uvođenja poreskih olakšica za ulagače u vaterpolo? Može li da nađe finansijsku potporu za povratak reprezentativaca rasutih po Evropi, kao što je to bilo sa generacijom koja je 2013. donela kontinentalnu šampionsku titulu Crvenoj zvezdi 2013. i tako olakša posao sadašnjem i budućim selektorima A reprezentacije? Ima li volje i snage za okončanje klubašenja, pre svega na relaciji Partizan – Crvena zvezda? Hoće li u njegovoj eri biti namireni stari dugovi nekim penzionisanim članovima državnog tima (na slici ispod)?

Vaterpolo već dugo jedva drži glavu iznad površine vode i živ(otar)i samo zahvaljujući medaljama A reprezentacije, ali ako se nešto radikalno ne preduzme sada i odmah, kao što je posle osvajanja zlata na Olimpijskim igrama 2016. apelovao Andrija Prlainović, pa bio razapet na stubu srama, ne piše mu se dobro. Odnosno, udaviće se u moru problema, kao što se već desilo, iznutra, uništenom rukometu.

PROČITAJTE JOŠ: A VUČIĆEVOM KUMU – JOŠ 300 MILIONA DINARA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments