Politika

Zekić: Bojkotaši nemaju pravo na nacionalne frekvencije

Mesto: Beograd Datum: 16.10.2018 Dogadjaj: POLITIKA/MEDIJI - vanredna konferencija za novinare lidera Saveza za Srbiju ispred prostorija REM (Regulatorno telo za elektronske medije) na temu rada ovog regulatornog tela Licnosti: Olivera Zekiæ

Izvor: novinarska agencija Beta, N1, večernje novosti

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić rekla je, povodom teme zastupljenosti učesnika u predstojećem izbornom postupku, da mediji sa nacionalnom frekvencijom nemaju obavezu da daju prostor i zastupnicima izbornog bojkota i da bi to bilo protivno javnom interesu.

“Bojkot je odluka dela političkih stranaka, njihovo pravo, baš kao što je pravo nekog da bude apstinent, ali niko ne može da kaže da izbori nisu javni interes, a bojkot jeste”, rekla je Zakić za Večernje novosti.

Prema njenim rečima, “samim tim, ne samo da nacionalni pružaoci ne moraju da daju prostor zastupnicima bojkota nego bi, kada bi to uradili, ozbiljno ugrozili javni interes, i jedno od osnovnih ljudskih prava da biraju i budu izabrani”.

Ona je rekla i da opozicija “nikako da shvati da REM nema prava da utiče na uređivačku politiku privatnih medija”.

Za dokumentarni film “Vladalac”, rekla je da je za nju ta “emisija klasični propagandni uradak, zasnovan na defamaciji i demonizaciji”, ali da REM “nije cenzor” i da je “daljinski upravljač taj koji odlučuje šta neko hoće da gleda”.

Ona je rekla da je razlog što opozicija kritikuje REM “nedostatak politike koja daje odgovore na važna pitanja, i koja, umesto toga, sve vreme traži krivca”.

“Za sve, pa i za sopstvene nedostatke i neuspehe. Imaš mali rejting, neko mora za to da odgovara. Ne možeš da pobediš na izborima, neko mora da bude kriv. Tako je stvorena i fama oko REM. Glasina koja širi jednu apsolutnu laž – da REM odlučuje ko će da pobedi na izborima”, rekla je Zekić.

Comments

comments