Zabava

10 filmova koje treba pogledati ove zime

Ovogodišnji zimski bioskop (bilo da zaista želite da odete u bioskop, bilo da preferirate kućnu torent varijantu) nam donosi nekoliko obećavajućih filmova. Gledaćemo nova ostvarenja Stivena Spilberga, Ridlija Skota i Klinta Istvuda, a prvi put u ulozi reditelja oprobao se Aron Sorkin.

Velika igra (Molly’s Game)

Oskarovac, scenarista brojnih nagrađivanih filmova, među kojima su “Stiv Džobs”, “Nekoliko dobrih ljudi”, “Formula uspeha” i “Društvene mreže”, oprobao se kao reditelj. Adam Sorkin je reditelj istinite priče o poker princezi, Moli Blum (Džesika Častejn), koja je vodila najekskluzivnije ilegalne igre celu jednu deceniju. Nezadovoljna običnim poslom pokrenula je ilegalnu kockarnicu koju su posećivale filmske zvezde, poznati sportisti, poslovni ljudi sa Vol Strita i ruska mafija. Moli je uspešno vodila posao sve dok joj usred noći na vrata nisu upali FBI agenti. Jedini saveznik joj je bio njen advokat Čarli Džefi (Idris Elba).

Doušnik (The Post)

Dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije, trostruka Oskarovka Meril Strip i dvostruki Oskarovac Tom Henks, prvi put zajedno u istorijskoj političkoj drami Stivena Spilberga. Radnja ovog filma je fokusirana na objavu pentagonskih dokumenata u Vašington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Elsberg dostavio novinarima.

Najmračniji čas (Darkest Hour)

Ovo ostavrenje je uzbudljiva i inspirativna istinita priča koja počinje uoči Drugog svetskog rata, kada Vinston Čerčil (Geri Oldman), svega nekoliko dana nakon što je imenovan za premijera Ujedinjenog Kraljevstva, mora da se suoči sa jednom od najvažnijih odluka – da istraži pogodnosti mirovnog sporazuma sa nacističkom Nemačkom ili da bude odlučan u borbi za ideale i slobodu svog naroda. Pretnja od invazije je neizbežna, javnost je nespremna, kralj je skeptičan, a iz njegove stranke se organizuju zavere i spletke. Čerčil mora izdržati svoj najmračniji čas, okupiti naciju i pokušati da promeni tok svetske istorije.

Cena života (All The Money In The World)

Još jedna istinita priča, ovoga puta u režiji Ridlija Skota. U fokusu ove priče je čuveni milijarder Džon Pol Geti, naftni tajkuin, koji je pregovarao za život svog otetog unuka, škrto se držeći za svaki cent. Priča prati mladog šesnaestogodišnjeg Džona Pola Getija III (Čarli Plamer) koji je otet, a njegova majka koju igra Mišel Vilijams pokušava da uveri njegovog dedu, milijardera Getija (Kristofer Plamer), da plati otkupninu. Kad stari Geti odbije, otmičari postaju brutalni. Ovaj film je trka između života i smrti. U jednoj od vodećih uloga u filmu, u ulozi advokata Getijevih, pojavljuje se Mark Valberg.

Film je premijerno trebalo da bude prikazan 16. novembra, ali je otkazan pošto su producenti rešili da iseku sve scene u kojima se kao prebogati naftni tajkun pojavljuje Kevin Spejsi, i snimi nove scene sa Kristoferom Plamerom.

Putnik (The Commuter)

Poslovni čovek (Liam Nison), na putu do kuće, biva uvučen u kriminalnu zaveru, koja preti da urozi ne samo njegov, nego i živote svih oko njega. Nakon što ga sretne misteriozna žena (Vera Farmiga) glavni junak Majkl mora da otkrije tajni identitet putnika na vozu pre poslednje stanice. Dok se nalazi u trci s vremenom on shvata da iza svega stoji zlokobni plan koji preti da ugrozi živote mnogih, pa i njegov. Film je režirao Žaum Kolet-Sera, sa kojim Nison sarađuje već četvrti put.

Život lopova (Den of Thieves)

Priča prati legendarnu ekipu pljačkaša banaka kojI planiraju veliku, finalnu pljačku federalnih rezervi u Los Anđelesu, i to žele da izvedu tačno ‘ispred nosa’ elitnih policijskih jedinica tog grada. Film se radnjom fokusira na živote kriminalaca, kao i na živote pripadnika elitnih policijskih jedinica Los Anđelesa… Glumačku postavu predvdodi Džerard Batler.

Pedeset nijansi – oslobođeni

Džejmi Dornan i Dakota Džonson se vraćaju kao Kristijan Grej i Anastazija Stil u „Pedeset nijansi – Oslobođeni“, trećem nastavku svetskog bestselera i fenomena „Pedeset nijansi“. Posle ogromnog uspeha filmova iz 2015. i 2017. godine, koji su zaradili više od 950 miliona dolara širom sveta, novi nastavak stiže uoči Dan zaljubljenih.

15:17 voz za Pariz (The 15:17 to Paris)

Oskarovac Klint Istvud snimio je film o terorističkom napadu u Parizu 2015, kada su teroristi Islamske države napali voz iz Brisela za Pariz. Intervencijom trojice Amerikanaca koji su se zatekli u vozu, krvoproliće je sprečeno. Film je zasnovan istinitom događaju pretočenom u knjigu “U 15:17 za Pariz: Istinita priča o teroristi, vozu i tri američka junaka” koju su napisali Entoni Sedler, Alek Skarlatos, Spenser Stoun i Džefri E. Stern. Upravo su Sedler, Skarlatos i Stoun glavni protagonisti ovog filma, uz Dženu Fišer i Džudi Grir.

Noćne igre (Game Night)

U fokusu ovog ostvarenja je grupa prijatelja koja se redovno sastaje kako bi zajedno provodili večeri uz druženje i igru. Te su večeri svima dugogodišnja tradicija a ujedno i beg od svakodnevnih briga, sve dok jedne večeri ne svedoče događaju koji će im promeniti život. Glavne uloge tumače Džejson Bejtman i Rejčel Mekadams.

Izdaja (Red Sparrow)

Priča je adaptacija špijunskog romana Džejsona Metjusa, smeštena u modernoj Rusiji, i prati operativca Dominiku Jegorovu (Dženifer Lorens) koja dobija naređenje da postane obučena zavodnica na zadataku i da prati mladog CIA agenta Natanijela Neša (Džoel Edgerton), koji je dobio ulogu da istraži ruski obaveštajni sistem. Između njih dvoje se javlja privlačnost, ali se emotivnom vezom izlažu velikom riziku. Do još jednog preokreta dolazi kada i nju angažuje CIA da otkrije izdajnika na visokom nivou u Vašingtonu.

(izvor: beforeafter.rs)

Comments

comments