Društvo

Ima diplomu Mašinskog fakulteta, radi kao kuvar i piše knjige naučne fantastike

Život piše romane, a u Srbiji naučnu fantastiku pišu kuvari, sa završenim mašinskim fakultetom. Beograđanka Snežana Kanački, na predstojećem Sajmu knjiga predstaviće svoj prvenac „Polaris, poslednji grad“.

Kanački je samo jedna od hiljade mladih osoba, koji u Srbiji pokušavaju da pronađu „bolje sutra“. Diplomirala je biomedicinu na Mašinskom fakultetu. Inženjerska diploma joj nije pomogla da pronađe posao u struci, a da bi pomogla svojim gluvonemim roditeljima, radila je alternativne poslove po kisocima, pekarama, picerijama i restoranima. U međuvremenu upisala je još jedan fakultet, ponosna je na posao u kuhinji, a sreću pokušava da pronađe i u književnosti.

  • Posao je teško pronaći. Pošto nisam mogla da nađem posao u struci, rešila sam da upišem prekvalifikacione studije na fakultetu „Mihajlo Pupin“. Alternativni poslovi mi daju još veći motiv da zagrizem i da učim. Ne pada mi teško posao u kuhinji. Znam da moram da pomognem roditeljima – priča Kanački.

Naučna fantastika je njena dečja ljubav. Rešila je da „okrene list“, pa umesto čitanja, ona je počela da piše tekstove.

  • Na neki način, to je moj beg od stvarnosti. Spadam među hiljade onih koji se trude, rade, a teško dobijaju rezultate tog svog rada – objašnjava Kanački.

Ova svetstrana devojka ima afinitete i prema muzici. Kao mala pevala je u „Abraševiću“ i „Loli“, a kao srednjoškolka i student, bila je frontmen jednog rok benda.

Kanački će narednih dana, tokom Sajma knjiga biti na štandu „Nove poetike“. Tu zainteresovani čitaoci mogu da pronađu njeno štivo. „Polaris, poslednji grad“, je knjiga u kojoj se opisuje planeta u 28. veku. Na svetu postoji samo jedan grad. A kako on izgleda, pročitajte u ovom delu.

SPASILAC

Snežana je svog momka Miloša upoznala kada je radila noćnu smenu u jednom prestoničkom kiosku. Maskirani lopov pokušao je da opljačka trafiku. U tom momentu tu se zadesio Miloš, koji je uspeo da otera lopova. Ljubav je planula i oni sada već tri godine žive srećni.

(Izvor: Urbanestrane.rs)

Comments

comments