Društvo

Uhapšen vođa navijača Partizana koji je sa Vučićevim sinom navijao u Rusiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su S. B. (1992) i A. V. (1991) uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali tuči u beogradskom klubu u Beton hali. Kako saznaje Insajder, reč je o aktuelnom vođi navijača Partizana Aleksandru Vidojeviću i Stefanu Bjelivuku.

„Oni se sumnjiče da su pretukli nekoliko ljudi i polomili inventar u jednom beogradskom ugostiteljskom objektu. Osumnjičeni S. B. i A. V. su privedeni nadležnom tužiocu i njima je određen pritvor do 30 dana“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija je, povodom istog događaja, prethodno uhapsila M. H. (1993), M. Č. (1994) i P. K. (1993) koji se, takođe, sumnjiče za krivično delo nasilničko ponašanje.

Podsetimo, prema pisanju medija, u noći između 7. i 8. oktobra grupa mladića je iznenada upala u klub “Komitet” u Beton hali, pretukla obezbeđenje i lomila stvari u lokalu. U danu nakon tog incidenta MUP je za Insajder tvrdio da su se dve grupe muškaraca međusobno tukle. Međutim, mediji su preneli da se muškarci nisu tukli međusobno, već da su upali u klub sa palicama i šipkama, da su pretukli obezbeđenje, tukli goste i demolirali klub.

Blic je preneo izjave očevidaca koji su tvrdili da je bilo povređenih, da su se gosti krili ispod stolova, a da su muškarci one koji nisu uspeli da se sklone udarali palicama. Prema rečima očevidaca, koje je preneo Blic, bilo je jasno da su muškarci upali u klub s namerom da unište sve u njemu.

Novinari Insajdera su nekoliko puta pitali MUP da li je bilo povređenih u ovom incidentu, ali prema MUP-ovim informacijama, povređenih nema.

Blic piše da su u vandalskom napadu grupe od 15 muškaraca na noćni klub „Komitet“ u Beton hali povređeni vlasnik kluba, kao i više gostiju koji su pomoć lekara zatražili sami.

Ko je Vidojević?

Prema istraživanju Insajdera, nakon ubistva Aleksandra Stankovića i odlaska u pritvor Veljka Belivuka zbog postupka zbog sumnje da je pomagao u ubistvu, Aleksandar Vidojević preuzeo je vođstvo te grupe navijača Partizane, poznate kao Janičari.

Inače, na jednoj od fotografija koja je dospela u javnost Vidojević se nalazio na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Na istoj fotografiji, pored Vidojevića, bio je i Milan Krasić iz navijačke grupe “Alkatraz“ koga je drugostepeno veće Apelacionog suda u Beogradu u ponovljenom postupku osudilo za ubistvo Ivana Perovića iz navijačke grupe Zabranjeni koje se dogodilo 2011. godine. Pored njih, na fotografiji je bio i sin predsednika Srbije Danilo Vučić.

(Izvor: Insajder)

Comments

comments