Zabava

5 razloga zašto muškarci vole starije žene

Ljubav ne bira godine. Neki muškarci biraju starije dame za vezu ili brak, i za to imaju veoma dobro objašnjenje.

Iako je naše društvo još uvek sklono da prihvata vezu između starijeg muškarca i mlađe partnerke. Poslednjih godina sve više je parova u kojima je situacija obrnuta i na ovakve veze se ne gleda blagonaklono.

Takve veze važe za intrigantne, a na tu temu su sprovedena brojna istraživanja koja su otkrila presudne faktore. Muškarci su otkrili svoje razloge, ovo su najčešći.

Faktor zabranjenog voća

Naše društvo još uvek nije sklono odobravanju veze mlađeg muškarca i starije partnerke, obrnuta situacija mnogo je prihvatljivija. Ali upravo taj element zabranjenog voća kod muškaraca stvara dodatnu potrebu da isprobaju i ovaklo nešto. Naime, tendencija ljudi je da više žele ono što ne mogu lako da imaju.

Nezavisnost i neopterećenost brakom

Većina starijih žena ostvarila je svoje ciljeve kako u poslovnom tako i u finansijskom smislu, što u potpunosti skida teret s partnera, koji inače ima pritisak od očekivane brige za životne obaveze. Osim toga, reč brak, gotovo da starije dame ne spominju, što naravno muškarcima itekako odgovara.

Smirenost i konkretnost

Poznato je da muškarci ne vole da komplikuju, posebno kada je reč o svakodnevnim sitnicama, a starije dame se vode istom krilaticom. Reč drama gotovo da ne postoji u njihovom ponašanju, one i u stresnim situacijama uspevaju da ostanu smirene i sačuvaju energiju za konkretno rešavanje problema.

Zrelost i iskustvo

Zrelost i samopouzdanje koje starije dame unose u vezu muškarcima stvara osjećaj komfora, pa se oni oslobađaju obaveze da u svim situacijama prednjače i preuzimaju inicijativu. Mlađe žene sklone su menjaju mišljenja što muškarci često ne vole, dok se one starije rukovode vezom kao dobrim poslovnim projektom. S obzirom na velika životna iskustva neguju slobodu i razvoj mlađeg partnera u vezi.

Neosporne veštine u krevetu

Sloboda i samouverenost su presudni faktori, a starije dame odavno su prerasle nesigurnost kada je u pitaju izgled. Opterećenost novim i neisprobanim je karakteristično za svaku mladu ženu, i to je normalno, jer se još uvek traže. Osim toga muškarcima imponuje da imaju takvu ženu kojoj baš oni mogu da udovolje.

(izvor: srbijadanas.com)

Comments

comments