Izbor Urednika

“Afera Jeremić” – dokaz da je Vučićeva Srbija “banana” država

Svima je poznato da je trenutno u centru pažnje afera oko Vuka Jeremića. Nikom nije poznato zašto je u centru pažnje i šta se tu dešava. Poslušali smo šta Vučić i drugari imaju da kažu, poslušali (u veoma malom broju medija) šta gospodin Jeremić ima da kaže i najveći utisak koji stičemo jeste – u Srbiji nema prava, u Srbiji nema pravde, nema istine, nema ni želje za tim nebitnim stvarima, ima jedan čovek i njegov rejting koji se mora braniti.

PROČITAJTE JOŠ: OPOZICIONE OPŠTINE PODRŽALE PAUNOVIĆA: DOSTA SNS-OVOG NASILJA NAD PARAĆINOM!

Neko u toj stranci je malo bukvalno shvatio staru izreku koja kaže “u ljubavi i odbrani Vučićevog rejtinga je sve dozvoljeno”. Tako je nastala i tako danas živi i ova idiotska afera.

Nećemo u ovom tekstu da napadamo Jeremića, nećemo ni da ga branimo, to je njegov posao (odnosno bio bi u slučaju da je optužen), samo ćemo da se pozabavimo onome ko je u celoj priči najbitniji i ko je priču osmislio i plasirao u medije – da, radi se o vladajućem kartelu.

Ukoliko pratite režimske medije stiče se utisak da su kriminalci dali pare jednom političaru za njegove lične kriminalne radnje, otprilike kao kad bi tamo neka tetka dala pare mužu svoje sestričine, kojima ne postoji apsolutno nikakav trag. Tako da donekle i možemo razumeti medijski linč – iako ni u takvom slučaju ne bi bio opravdan, opravdano bi bilo suđenje svim akterima.

U stvarnosti, određene kompanije su donirale određenu neprofitnu organizaciju sa sedištem u Beogradu gde je na svaki iznos plaćen porez – što znači da su i poreska uprava i svi nadležni organi svih država upoznati, a ako je već Srbija “banana” država ostale ni najmanje nisu, čak su najmoćnije, najjače i najuticajnije zemlje na svetu.

Tu se već vide obrisi prvog paradoksa i objašnjenje zašto provlačimo tezu “banana” država. Dakle, ukoliko je “medijima” i vladajućim političarima cilj istina i pravda, a trebalo bi da jeste, jer ukoliko je cela afera tačna onda je ozbiljan skandal zbog kog neko treba na robiju, onda se moraju ponašati potpuno suprotno od toga kako se sad ponašaju.

PROČITAJTE JOŠ: SNS-OVE ROKADE: KULTURU UMESTO MAJE UZIMA JELENA TRIVAN, IRENA MENJA ŠOFERA ZOKIJA?

Još jednom ćemo ponoviti nije Aleksandar Vučić doveden na vlast da kriminalce provlači kroz blato medija, da ih napada na konferencijama za medije i društvenim mrežama – već da istima sudi.

Ukoliko dušebrižnici zvani “pink”, “informer”, “alo” i slični zaista žele brinu o državi i narodu, a tako se predstavljaju, onda treba da se za istinu i bore. Kada određeni klinac opljačka trafiku ili ubije nekog u medijima stoje njegovi inicijali, izvede se na sud gde se suoče argumenti optužbe i odbrane, pa tek nakon presude se o njemu priča kao o kriminalcu, jer to je jedini način da pravda bude zadovoljena. Zašto se u ovom slučaju sve radi suprotno, Jeremić se blati u medijima, a suda nema – odgovor je prost, nije bitna istina, nije bitno šta se desilo, bitno je da se brani rejting Aleksandra Vučića.

Apelujemo samo na sve vas, ako hoćete da imate mišljenje o celoj aferi, poslušajte obe strane, a ako nemate gde da čujete jednu stranu, zapitajte se zašto je tako.

Za razliku od blatoida i Vučića, Vuk Jeremić je najavio tužbu u Strazburu. Tamo ćemo svakako videti šta se zaista krije iza cele afere.

Nećemo da navijamo ni za jednu stranu, kao i uvek i u ovom slučaju ćemo, a još jednom apelujemo i na sve vas, navijajmo za istinu. A istina po ko zna koji put, nije na njihovoj strani.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): KOJA NORMALNA OSOBA BI VOLELA DA SRETNE VUČIĆA U KAFANI?!

Comments

comments