Društvo

BAHATO: SNS menja grb opštine i rasipa pare, a komunalni problemi se gomilaju!

Krađa izbora je bila pre samo desetak dana, a naprednjačka bagra nije čekala mnogo da bahato nastavi sa trošenjem naših para i uništavanjem svega što im padne šaka.

Beogradska opština Vračar jedna je od retkih gde je na proteklim beogradskim izborima opozicija dobila više glasova od SNS-a, pa je to izgleda bio dovoljan motiv za SNS-ovce da odmah počnu da se svete tamošnjim građanima. Ovaj put su to uradili tako što su odlučili da potpuno nepotrebno izmene grb ove opštine!

Naprednjaci na ovaj način dvostruko štete Vračaru:

1. Skreću pažnju sa važnijih komunalnih i političkih problema koje ova opština ima.

2. Rasipaju opštinske pare tako što će sada morati da promene sve table na kojima se nalazi dosadšnji grb, promene grbove u salama javnih ustanova, štampaju dokumeta sa novim grbom…sve ovo odnosi novac koji bi mogao da se iskoristi za unapređenje života na Vračaru.

No, šta se zapravo desilo na ovoj sednici Skupštine GO Vračar:

Naprednjaci su prvo predložili promenu Grba, uprkos, kao što smo rekli, mnogo značajnijim pitanjima kojim bi ova opština trebalo da se bavi.

Ovaj zaista besmislen i beskoristan predlog Veća opštine doživeo je brojne kritike od strane opozicije. Naime, Heraldičko društvo (čitaj Dragomir Acović) je svojim “novim rešenjem velikog grba GO Vračar preinačilo SVOJE REŠENJE doneseno pre 25g!

No, od Dragomira Acovića (na slici) i nismo očevali ništa bolje nego da mu se, za dobru sumu koju je dobio od SNS-a, sada učini da krst na Hramu Svetog Save sada više nije zlatan nego je odjednom postao srebrne boje!

Izmene na grbu su zaista kozmetičke prirode, npr. neće više biti ZLATNI nego SREBRNI kst na CRVENOJ umesto sadašnje PLAVE pozadine… Naravno i ostale izmene su besmislene!

Opozicija je postavila pitanje da li to predsednik Nedeljković želi da umesto gradske od Vračara napravi crkvenu opštinu!? Naravno pošto dr Nedeljković nije bio prisutan, odgovorio je šef odborničke grupe SNS-a Uglješa Mrdić, koji je govorio o svemu samo ne o grbu, o izbornim rezultatima na Bgd izborima, broju mandata svoje stranke… čak je rekao kako opozicija napada poziciju ne upotrebivši reč “kritikuje”, baš kao da nije reč o Skupštini opštine nego u BORBENOM RINGU!?

Na kraju, sa 24 glasa ZA SNS-ovci su izglasali promenu grba GO Vračar, koje pored novca građana koji su dali za izradu novog rešenja, povlači za sobom i još niz izdvajanja iz budžeta za promenu grba u salama, memorandumima i svim pratećim dokumentima i tablama!

Comments

comments