Uncategorized

Boško Obradović sa aktivistima ispred Skupštine: Nasrtaji na ministre i poslanike

Lider Dveri Boško Obradović, zajedno sa poslanicima i aktivistima ovog Pokreta, protestuje ispred Skupštine Srbije. Pokušavajući fizički da spreči ostale poslanike da uđu i prisustvuju današnjoj sednici, došlo je i do fizičkog nasrtanja na pojedine ministre i poslanike vlasti.

Došlo je do incidenta, pa je poslaniku vladajuće koalicije Marijanu Rističeviću pocepan sako, a sa druge strane aktivisti Dveri tvrde da je izvršen napad na njihovu poslanicu Mariju Janjušević.

Na pitanje novinarke N1 zbog čega se bune, Obradović je kazao “ako vama nije jasno zbog čega se bunimo, onda stvarno ne mogu da objasnim”.
On je, dok su aktivisti Dveri uzvikivali “Izdali ste Kosovo”, dodao da ova vlast 8 godina krši Ustav, laže, krade, izdaje i ponižava narod, te da poslanici imaju obavezu da se suprotstave kriminalnoj vlasti. Pozvao je i ostale poslanike da se pobune, kako je rekao, “svako na svoj način”.

Obradović je kazao i da je poslanik vlasti Milovan Drecun “fizički nasrnuo” na poslanicu Dveri Mariju Janjušević.

“Uporno je išao iza mene i govorio mi najlascivnije reči kad je znao da ga građani ne čuju”, opisala je napad sama Marija Janjušević. Na pitanje novinarke da li je fizički nasrnuo na nju, ona je kazala da mu “nije dozvolila da joj priđe dovoljno blizu da bi mogao to da uradi”.

A fizički kontakt nije izbegao poslanik vlasti Marijan Rističević, kome su aktivisti Dveri pocepali sako. Na pitanje novinarke N1 zašto su to uradili, poslanik Dveri Ivan Kostić je odgovorio: “On je nebitan lik.”

Comments

comments