Društvo

Država se bahati čak i kada je ESCAJG u pitanju: Za noževe i viljuške 11,2 MILIONA!

Država je za potrebe vila Mir i Bokeljka, kao i za Klub poslanika i zgradu Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici nabavila više stotina komada escajga, stolnjaka i drugog „sitnog inventara“ u vrednosti od 11,2 miliona dinara, objavio je BIRN.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): AGONIJA NOVOSAĐANA SE NASTAVLJA, ZORANA NEMA VREMENA ZA NJIH!

Po navodima Balkanske istraživačke mreže (BIRN), ugovor o nabavci inventara potpisan je 1. jula sa firmama Fimas i Icofin iz Beograda a predviđa nabavku, između ostalog, „360 plitkih i dubokih tanjira od luksuznog i skupocenog Rosental porcelana, 948 komada raznog escajga, 810 komada čaša, 646 stolnjaka, nadstolnjaka, salveta od damasta, desetine peškira, posteljina, bade mantila“.

Vila Mir

„Među sitnim inventarom našlo se i 610 kompleta porcelanskih šoljica za espreso, 880 za crnu kafu, 1.066 za kapućino, 714 za čaj, 1.143 uglavnom porcelanske činije raznih veličina, a potraživane su ženske i muške papuče ‘za bazen, saunu, tursko kupatilo – plastične, Nike ili odgovarajuće’, dekorativne korpe za peškire i prljav veš, poslužavnici, mutilice, mikseri, usisivači, pegle, aparati za vertikalno peglanje odela, ventilatori, kaloriferi, uljani radijatori, pepeljare, satovi, baterijske lampe“, piše u tekstu na sajtu javno.rs.

Loading…

Navodi se i da firmama koje su pobedile na ovogodišnjem tenderu to nije prva nabavka kojom opskrbljuju Sektor za ugostiteljske usluge i Sektor za reprezentativne i rezidencijalne objekte.

Vila Bokeljka

„Icofin je u leto 2018, kao jedini ponuđač, dobio tender vredan 24.884 evra, dok je Fimas za nabavku osnovnih sredstava i opreme za ugostiteljstvo i kuhinjske opreme za potrebe rezidencijalnih i reprezentativnih objekata dobio posao vredan blizu 60.000 evra. Na oba tendera su bili jedini ponuđači“, piše u tekstu.

PROČITAJTE JOŠ: BRNABIĆ IZMEĐU VLADAVINE PRAVA I PITANJA NOVINARA

Dodaje se da će po planu javnih nabavki Uprave za zajedničke poslove republičkih organa za 2019. godinu, za nabavku nameštaja biti izdvojeno 400.000 dinara, isto kao i za kupovinu dekorativnog materijala i ispitivanje vode u bazenima reprezentativnih objekata, dok je za suncobrane i tende predvidjeno 3,8 miliona dinara.

„Reprezentativne objekte ulepšaće i cveće po ceni od 2,5 miliona dinara. Ovaj tender dobilo je preduzeće Bašta green iz Beograda, a ugovor je potpisan 25. juna. Prethodno, u maju, potpisana su još dva ugovora u ukupnom iznosu od 4,5 miliona, što nam daje ukupan skor od skoro 7,2 miliona dinara koliko je od početka godine potrošeno na cveće za reprezentativne objekte“, naveo je BIRN.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): SELJAK ODRŽAO LEKCIJU VUČIĆU!

(izvor: BIRN, danas.rs)

Comments

comments