Društvo

(FOTO): Stanari Topličinog venca živim zidom brane svoj park!

Stanari Topličinog venca i dalje su nezadovoljni zbog rekonstukcije koja se trenutno sprovodi u tom delu grada i pretvaranja pojediniih ulica u pešačku zonu. Kako bi zaštitili Park vojvode Vuka koji se nalazi na istoj lokaciji, organizovali su protest.

PROČITAJTE JOŠ: NEVEROVATNE PROVOKACIJE VLASTI: SKUP 13. APRILA MOŽE BITI ZABRANJEN?!

Okupljeni oko spomenika, gradskim vlastima su poslali poruku da neće dozvoliti da se u centru Beogradu uništi poslednja oaza zelenila. Tvrde da gradske vlasti nameravaju da zelenu površinu popločaju, dok će istovremeno poseći preostala stabla.

“Drveće na Kalemegdanu nismo uspeli da sačuvamo, jer smo zakasnili. Imamo priliku da sačuvamo poslednju zelenu oazu u centru grada i ne dozvolimo pretvranje parka u skver i da ga popločaju, kako je prikazano na projektu kojim se gradski čelnici hvale. Tragedija za srpsku istoriju bilo bi uklanjanje spomenika vojvodi Vuku, koji je na ovom mestu od 1936. godine”, poručili su za N1 iz Inicijative “Pešaci nisu maratonci”.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): ODLOŽENO SUĐENJE JUTKI, NAPREDNJACI OPET VREĐALI MARIJU LUKIĆ

Iz Inicajtive dodadju da su stanari jednoglasni u poruci koju upućuju predstavnicima grada Beograda – sačuvaćemo park, braničemo ga telima. Pre nekoliko dana zasadili smo 10 stabala i očistili park od smeća, kako bismo sačuvali prirodu i centar Beograda, kažu iz Inicijative “Pešaci nisu maratonci”.

Stanari podsećaju da će nakon završenih radova na Topličinom vencu njihovi uslovi za normalan život biti znatno otežani.

“Zbog pretvaranja ulica u pešačku zonu, ostaćemo bez parking mesta, Hitna pomoć, taksi i vatrogasci neće moći da priđu našim zgradama. Ovde ima mnogo starih ljudi i dece, razmišljaju li gradski čelnici o tome”, pitaju se stanari.

Prema najavi zamenika gradonačelnika Beograda Gorna Vesića, radovi na Topličinom vencu bi trebalo da budu završeni do 1. septembra.

PROČITAJTE JOŠ: FORMIRA SE SAVEZ ZA KOSOVO I METOHIJU

(izvor: N1)

Comments

comments