Društvo

(FOTO, VIDEO): Srbija se ujedinjuje protiv novih cena goriva, već poznata i mesta okupljanja!

Zbog astronomskih akciznih nameta koji su doprineli poskupljenje goriva, koje predstavlja novo opterećenje za kućni budžet, izazvalo je revolt širom Srbije.

Najava talasa poskupljenja koje će uslediti zbog rasta cena goriva dodatno je doprinela lošem raspoloženju među građanima koji, u sve većem broju, jedva uspevaju da spoje kraj sa krajem.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI SE NEKO ZAPITAO ODAKLE ŠEŠELJU 187 HILJADA DOLARA?!

Vozači u Srbiji najavljuju, da su rešeni da svoje nezadovoljstvo iskažu polučasovnom blokadom ključnih saobraćajnica širom gradova Srbije, opštim protestom koji će širom Srbije biti sproveden 8. juna u 17 časova.

Kako nezvanično saznajemo protesti se putem društvenih mreža uveliko organizuju u više od 30 gradova Srbije, na listi gradova u kojima će protest navodno biti sproveden obustavom saobraćaja nalazi se i gardovi iz Braničevskog okruga (Požarevac, Veliko Gradište i Petrovac na Mlavi), koji će se pridružiti blokadi.

https://www.facebook.com/zdravko.urosev/videos/370074836846740/

Protest građana koji je održan 1. juna u Pančevu na raskrsnici u Ulici Prvomajskoj, zbog poskupljenja goriva, gde su građan sa oko 20 vozila na pola sata blokirali put za Beograd i iz Beograda, kako bi se skrenula pažnja na visoku cenu naftnih derivata u Srbiji. Vrlo brzo animirana je cela Srbija preko fejsbuka.

PROČITAJTE JOŠ: PRIVEDEN AUTOR SNIMKA NA KOME POLICIJAC KAŽNJAVA BICIKLISTU!

Internet zajednica koja je nastala odmah nakon protesta u Pančevu povezivanjem vozača iz svih krajeva Srbije koji su voljni da daju svoju podršku protestu trenutno broji više od 40.000 članova, a u nekoliko mesta je već izveden probni protest.

Zahtevi koje ova zajednica postavlja su sledeći:

U zapadnom delu Srbije pridruživanje protestima najavili su i nezadovoljni poljoprivredni proizvođači, koji su blokirali magistralne puteve.

Neke od lokacija u Beogradu na kojima će početi protest možete da vidite na slici ispod.

PROČITAJTE JOŠ: POZDRAV ZA SINIŠU: ŠUT IZ SAVAMALE PRED MINISTARSTVOM FINANSIJA!

(izvor: espreso.rs, gerila.rs)

Comments

comments