Politika

“Gradska vlast da zaustavi gradnju crkve u Stepi i kazni one koji maltretiraju građane”!

Još uvek se ne stišava situacija u beogradskom naselju Stepa Stepanović, gde SNS-ovska vlast i dalje gleda da se ogluši o zahteve građana da se spreči gradnja crkve – brvnare, na mestu gde bi trebalo da bude dom zdravlja.

Tim povodom, oglasio se i Pokret za preokret, član opozicionog Saveza za Srbiju.

Pokret za preokret od gradonačelnika Beograda Zorana Radojčića i Gradskog veća traži zaustavljanje bespravne gradnje u naselju Stepa Stepanović gde su, umesto dečijeg vrtića i drugih sadržaja koji su planirani i potrebni građanima ovog naselja, započeli radovi na izgradnji crkve.

PROČITAJTE JOŠ: SAŠA MIRKOVIĆ TUŽIO VUČIĆA U STRAZBURU!

Pokret za preokret je, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, tražio hitno dostavljanje informacija o pomenutoj gradnji, koja se realizuje u delu naselja između ulica Pukovnika Petra Mišića i Generala Štefanika. U ime Preokreta, zahtev je uputio gradski odbornik Pokreta za preokret Milorad Bjedov, član odborničke grupe „Savez za Srbiju“.

Prema rečima građana, kada su kupovali stanove na tom području bilo je planirano podizanje objekata koji će omogućiti život u urbanoj sredini, a tiču se mogućnosti smeštaja dece u obdaništa, školovanje i zdravstvene zaštita. Ovo zemljište, prema rečima stanara naselja, vlasništvo je Republike Srbije i nije u međuvremenu menjalo vlasnika. Napominjemo da na tom području živi oko 14.000 stanovnika.

PROČITAJTE JOŠ: MLADEN ŠARČEVIĆ POMAGAO KRIMINALCIMA DA OTVARAJU PRIVATNE ŠKOLE!

Pokret za preokret je od gradonačelnika Zorana Radojčića i Gradskog veća tražio hitne odgovore na sledeća pitanja:

– Da li za izvođenje radova postoje adekvatne dozvole i ko ih je izdao?
– Da li postoji dokaz o sprovedenoj proceduri javne rasprave o promeni namene navedenog zemljišta?
– Da li postoje valjani osnovi za sticanje eventualnog vlasništva na tim parcelama od strane Srpske pravoslavne crkve?

Zašto nadležne inspekcijske službe nisu preduzele mere protiv bespravnih graditelja, ako su radovi bespravni, uzimajući u obzir i prethodne godine?
Pokret za preokret u dopisu gradonačelniku i Gradskom veću od njih traži, podržavajući zahteve stanare naselja Stepa Stepanović:

– Da nadležni donesu privremenu odluku o zaustavljanju svih aktivnosti u vezi sa izgradnjom grupe crkvenih objekata, sve dok se ne nađe rešenje,
– Da se javna parcela u vlasništvu države, uzurpirana od strane privatnog obezbeđenja, vrati u prvobitno stanje i da se nepoznata lica, koja neovlašćeno uznemiravaju stanare, povuku iz naselja.
– Da se organizuje sastanak između stanara naselja Stepa Stepanović i predstavnika vlasti, kako bi u najkraćem roku definisali pravilo delovanja, koji bi vodili rešavanje nastale situacije.
– Da se ispoštuju odluke Radne grupe iz 2014. godine, o potrebi izjašnjavanja građana povodom promene projekta.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) FIRMA NEBOJŠE KRSTIĆA DOBILA OD BEOGRADA 90 MILIONA!

(izvor: preokret.org)

Comments

comments