Svet

Grčka počela gradnju nove ograde zbog migranata

Grčka vojska i policija započele su gradnju nove ograde u dužini od oko 40 kilometara. Sa postojećih 14, dobiće ukupno oko 50 kilometara ograde, javlja N1.

Reč je o dvostrukoj ogradi, širine jedan metar između koje će biti postavljena bodljikava žica. Na taj način žele da još više spreče migrante da uđu na teritoriju Grčke, a migranti svakodnevno pokušavaju na razne načine da naprave rupe, kako bi ušli i domogli se zemalja EU.

Nedaleko od ograde, grčka policija iskopala je i rovove, kako bi se zaštitili i od mogućeg suzavca kog je poslednjih dana ispaljivala turska policija i sada sa izvesnošću i sigurnošću može da se kaže da je turska policija vrlo često provocirala svoje grčke kolege, javlja reporter N1.

Desetine hiljada migranata pokušavaju na razne načine da uđu u Grčku, to su otprilike neki nezvanični podaci sa kojima se raspolaže. Ne zna se i dalje koliko tačno ima migranata u Kastanjesu. Priča se da ih ima negde oko 500, možda i do 1.000. Svake noći se dešava da se zapali vatra, vidi se dim, jer oni pokušavaju da i na taj način oštete ogradu kako bi ušli u Grčku.

Pored toga, grčka policija je rekla da će i sve migrante koji su se zatekli na ostrvima deportovati u kopneni deo, a onda dalje u svoje matične države.

 

Comments

comments