Društvo

Hvala, Milutine Foliću: Beograd će od 1. jula biti skroz blokiran!

Glavna železnička stanica zatvara se 1. jula, a sav saobraćaj seli se u „Prokop“! To je pre nekoliko dana najavio Milutin Folić, gradski urbanista. Ne čak ni kao glavnu vest, već uzgred. Glavna je bila da će za mesec dana raspisati urbanističko-arhitektonski konkurs za povezivanje u jednu celinu Savskog trga, Nemanjine, Savske ulice i Bulevara Vudroa Vilsona. Budući bulevar teče paralelno sa Savskom ulicom, delom je asfaltiran, a povezivaće Stari savski most i „Beogradski sajam“. Otvaranje se predviđa za kraj 2018.

PROČITAJTE JOŠ: UGAŠEN SIGNAL JEDINE NEZAVISNE TV U NOVOM SADU, DIREKTORA ŠTRAJKUJE GLAĐU!

Šta je Folić u stvari rekao?

Svi pomenuti saobraćajni pravci ili su sada blokirani ili će biti blokirani za šest meseci, ako je verovati planovima. Još važnije, za šest nedelja pred ozbiljnom i stvarnom blokadom naći će se svako ko vozom doputuje u Beograd!

Idemo redom. Prvo, šta su izlazne pozicije VV bulevara? Na daljoj koti, Sajam ili Mostarska petlja? I šta ćemo sa Savskom? Da je zatvorimo? Na bližoj koti, je li to Stari savski most ili novi-stari savski most? Tramvajski most treba, je li, da se rasformira kako bi se tu podigao lepši. Ovaj je ružan i bučan, a tik uz njega nikli su prvi stanovi Beograda na vodi. Oni što će da se usele u junu. Jun je prošle nedelje Siniša Mali obećao američkom ambasadoru pred novinarima. Ne verujemo da je ambasador pazario stan, biće da se slikao zbog bulevara nazvanog po 28. predsedniku SAD (Vudro Vilson, 1856‒1924; predsednik 1913‒1921).

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA JE GORE: VUČIĆ KOJI JE NEDORASTAO FUNKCIJI ILI NJEGOVI GLUPI SAVETNICI?!

A kamo ćete s kompletnim novobeogradskim tramvajskim saobraćajem?!

Druga, a skora muka nastaće (svakodnevna muka za hiljade putnika!), ako zbilja 1. jula proglase „Prokop“ za glavnu železničku stanicu. Ako, dakle, za 45 dana preusmere sve dolazeće vozove u to slavno betonsko slepo crevo glavnog grada!

To sablasno mesto povezano je sa ostatkom Beograda jednom ulicom i dvema besmislenim autobuskim linijama, 34 i 36. Od 6 do 20.30 časova intervali između polazaka su od 30 do 70 minuta (!) zavisno od doba dana i dana u nedelji.

PROČITAJTE JOŠ: GINISOV REKORDER ODLAZI IZ VOJSKE SRBIJE!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments