SvetZabava

Kako izgleda idealna žena u Srbiji i u još 14 zemalja

Mnoge žene provode sate i sate u teretani i drže dijete ne bi li postigle neki ideal koji nam nameću magazini i fotošopirane slike na Instagramu – ali novo zanimljivo istraživanje pokazuje da se taj ideal i te kako menja u zavisnosti od toga gde živite.

Ljudi sa sajta za prodaju opreme za vežbanje FitRated su poslali fotografiju jedne 28-godišnje devojke u 15 različitih zemalja sveta, i zamolili 15 različitih grafičkih dizajnera da njenu fotografiju fotošopom urede tako da predstavlja najpoželjniji oblik tela u njihovoj zemlji.

Ovo je originalna fotografija:

Kad su dobili rezultate, napravili su zaista zabavnu grafiku koja pokazuje da se “savršeno žensko telo” razlikuje od zemlje do zemlje, ali jedna stvar je kod svih ista – uzak struk i ravan stomak su imperativ.

Razlike su, i pored toga, više nego očigledne – tako u Americi žena treba da bude mišićava i sportski građena, dok se u Kini od “savršene” žene očekuje da bude mršava, sitne građe i sa toniranim mišićima stomaka.

U Meksiku su odlika sekspeila široki, zaobljeni kukovi.

Na listi zemalja se našla i Srbija – naša “savršena” žena ima lepo definisano telo, skladnu građu, ima obline i nije previše mišićava.

Pogledajte još neke zemlje:

Iz profila se vidi da sve imaju ravan stomak.

Suština svega ovoga bi trebalo da bude da je svaka žena lepa i da je svaki tip građe lep na svoj način – samo je bitno da zavolite svoje telo i svoj odraz u ogledalu. A sad nas izvinite, odosmo da tražimo vizu za Meksiko.

(izvor: noizz.rs)

Comments

comments