Društvo

KOVIN: Nova podvala i izmišljeni napad u režiji SNS-a

“Ono što valja ne treba menjati” jedna je od izreka našeg naroda, ili što bi aktivisti SNS-a rekli, “ono što ne valja, ali je jedino što znamo raditi – ne treba menjati”.

Tako su oni nastavili da izmišljaju napade kako bi sebe predstavili kao žrtve, a ljude koji misle drugačije ocrnili. Iz Kovina nam stiže jedna zanimljiva priča iz prošle nedelje (tekst trebao biti objavljen ranije, ovom prilikom upućujemo izvinjenje našim čitaocima iz ovog mesta), a kako je to izgledalo možete pročitati u njihovom saopštenju koje prenosimo u celosti.

Sa koliko gadosti, laži i pokušaja manipulacija Srpska napredna stranka pokušava da suzbije masovne proteste po Srbiji, govori slučaj iz Kovina, gde je u subotu, 23. februara održan drugi protest.

Šokirani brojemod preko pet stotina  ljudi izašlih na ulice ovog mirnog banatskog grada, čelnici lokalnog SNS su, pod pretnjom otkazima sa posla, dali zadatak svom internet timu da mnimiziraju broj učesnika protesta i, neistinama, bace ljagu na njih. Tako su, neposredno posle drugog protesta, na fb stranici Razotkrivanje , objavljene dve fotografije sa mesta na kome se protest održavao. Na prvoj od njih je bicikl, lancem vezan za stub, a na drugom samo lanac bačen pored stuba, sa tvrdnjom da je „žuta bagra“ ukrala bicikl „iz navike“.  Te fotografije su objavili i čelnici i odbornici SNS, a usledili su podmešljivi i uvredljivi komentari botova iz internet tima.

Međutim, ubrzo je, na osnovu svedočenja nekih učesnika protesta i priznanja prisutnih aktivista SNS, utvrđeno da je ovaj „performans“ osmislila i realizovala Mirjana Banović (prosvetni radnik, da zlo bude veće), jedna od najaktivnijih članova lokalnog internet tima SNS. Dovezla je pomenuti bicikl, vezala ga, a pošto je to slikao neko od naprednjaka iz obližnjeg kafića, bicikl odvezala i ostavila lanac pored stuba.

Mirjana Banović

Otkriće ovog pokušaja prevare je izazvao buru na društvenim mrežama,  gađenje, prezir i podsmeh ogromne većine građana Kovina i paniku , ali i nezadovoljstvo i otkazivanje poslušnosti, među lokalnim botovima.

Comments

comments