Društvo

Krivična prijava protiv Šešelja “zagubljena”: Slučaj vodi tužiteljka iz afera “Savamala” i “Helihopter”!

Žujović ne veruje, da je prijava kako kažu, omaškom zaturena, već sumnja da se radilo o opstrukciji.

Krivična prijava protiv Nikole Šešelja podneta zbog fizičkog napada na člana LDP Đorđa Žujovića u Hrtkovcima pre pet meseci – je zagubljena.

Kako je naveo oštećeni, a prenosi N1, to mu je rečeno u Višem javnom tužilaštvu.

PROČITAJTE JOŠ: ĐILAS PISAO MMF-U: KOMPANIJA KOJA JE KUPILA RTB BOR JE TAKOĐE DRŽAVNA, SAMO KINESKA

Udarac u glavu nije jedino što je Žujović dobio tog dana kada je napadnut u selu Jarak. Sa Fejsbuk profila koji se vodi na sina vođe radikala, Nikolu Šešelja, upućene su mu pretnje smrću:

– Ja ću ti glavu skratiti pa makar mi to bilo poslednje u životu. Ako ga neko rokne pre mene skupiću bar 100 hiljada evra za tog gospodina… Glava ti je ucenjena, a ja sam već počeo da skupljam pare.

Da su te pretnje njegove reči i da je zbog njih spreman da robija, Nikola Šešelj izjavio je i nekoliko dana kasnije za list Afera. Zbog ugrožavanja sigurnosti – Đorđo Žujović podneo je krivičnu prijavu. Tužilaštvo i policija su ćutali.

PROČITAJTE JOŠ: NISAM GLUP: SLAĐAN PROTESTUJE SVAKI DAN ISPRED SKUPŠTINE I PORUČUJE SRPSKIM VLASTIMA ŠTA MISLI

Na pitanje šta se dešava sa njegovim slučajem, javna tužiteljka Nataša Krivokapić, krajem septembra, ovako je odgovorila Žujoviću:

– Vaša krivična prijava koju ste 25. maja podneli protiv Nikole (Vojislava) Šešelja očiglednom omaškom umetnuta je u već postojeći predmet… Vaša krivična prijava nije bila dostavljena pisarnici, već je bila neevidentirana zajedno sa drugim predmetima.

Žujović ne veruje, da je prijava kako kažu, omaškom zaturena, već sumnja da se radilo o opstrukciji.

– Pa ne znam kako ja sad treba da verujem tužiteljki Nataši Krivokapić, koja se pokazala u slučajevima “Savamala” i “Helikopter” na šta je sve spremna… Ja imam opravdanu sumnju, jer se radi o krivičnom delu koje se goni po službenoj dužnosti – kaže Žujović.

Da li je Tužilaštvo policiji naložilo da sasluša i Nikolu Šešelja, na ovo pitanje Televizije N1 iz Višeg javnog tužilaštva odgovaraju – predistražni postupak je u toku, što zapravo znači da je čitav predmet još u fazi provere.

PROČITAJTE JOŠ: PRESUDA PROTIV BLATOIDA: STUDIO B MORA DA PLATI 120 HILJADA ZA POVREDU ČASTI!

(izvor: N1)

Comments

comments