Društvo

Naprednjaci protiv radnika pošte – suspendovani ostali bez plate!

Borba vladajuće koalicije protiv neposlušnih građana se nastavlja. Naime, nakon što su radnici pošte koji su stupili u potpuno legitiman i opravdan štrajk nepravedno suspendovani, situacija je otišla i korak dalje – suspendovani radnici nisu dobili pošteno zarađene plate.

Radnici pošte su u petak 1. decembra dobili akontaciju, odnosno, takozvani prvi deo plate. Svi su dobili novac, izuzev radnika koji su zbog legalnog i legitimnog protesta, mimo zakona suspendovani. Suspendovani radnici su uskraćeni za platu u petak.

Ovaj čin nedvosmisleno pokazuje da je SNS bagra spremna na sve kako bi ućutkali svakog ko se usudi da kaže ili misli drugačije od njih, a onaj ko je odlučio da suspendovani ne dobiju novac ugrozio je opstanak porodicama suspendovanih radnika, ostavljajući ih bez dinara.

Sindikat Solidarnost je prosledio peticiju svim poštama u Srbiji, za vraćanje kolega na posao.

Radnici pošte takođe u velikom broju uplaćuju donacije suspendovanim kolegama na za to posebno otvoren račun. Sredstva iz tog fonda solidarnosti će da budu podeljena 5. decembra.

Na e-mail adrese uprave pošte, predsednice vlade i nadležnih ministarstava već nedelju dana stižu protestna pisma iz mnogih sindikalnih, radničkih i socijalističkih političkih organizacija širom Evrope.

Izvor: borba

 

Comments

comments