Društvo

Naprednjaci se međusobno tukli na sred ulice!

Većina odbornika u Merošini, među kojima su bili i naprednjaci, glasala je za smenu predsednice merošinskog parlamenta Sanje Stajić iz SNS na sednici održanoj 1. jula. Odbornik SNS Aleksandar Arsić koji je glasao za smenu Stajićeve kaže da ga nakon sednice ispred zgrade skupštine napao jedan od viđenijih merošinskih naprednjaka i udario ga nekoliko puta. Intervenisala je i policija.

Smene, rokade, preletanja, sve je to deo merošinske “političke vrteške” poslednjih godina. Novitet je da su počeli i fizički obračuni.

Loading…

Prošlog ponedeljka održana je sednica Skupštine Opštine Merošine. Dnevni red je dopunjen zahtevom za smenu predsednice parlamenta Sanje Stajić (na slici ispod). Dopuna je izglasana i uvrštena u dnevni red, navode odbornici iz Merošine, a zatim je Sanja Stajić prekinula sednicu i nije se vratila.

Odbornica DS Sanja Miladinović objašnjava da je ipak sednica nastavljena, da je predsedavao najstariji odbornik i da je Stajićeva smenjena.

Većina od 22 odbornika je izglasala Bojana Sibinovića iz SPS. Međutim, nije došlo do primopredaje dužnosti jer su stručne službe otišle, nismo imali pečat. Imamo legalitet koji treba da se pretoči u legitimitet. Odbornici prestavljaju volju naroda, a nemoguće je izvršiti primopredaju – navodi Miladinović.

PROČITAJTE JOŠ: “VLAST U SAMO 6 MESECI OVE GODINE UPUMPALA 680 MILIONA U BIA I 1,2 MILIJARDE U VOJSKU I POLICIJU”

A ta većina bila je politički šarenolika. Za smenu Stajićeve glasali su pojedini naprednjaci, socijalisti, radikali, demokrate, odbornik DSS i Seljačke stranke.

Ovakav scenario potvrdio je i odbornik Aleksandar Arsić – Stajićeva je smenjena, pravne službe nisu zavele smenu.

Sanja Stajić i Bojan Sibinović nisu odgovarali na pozive i poruke novinara.

PROČITAJTE JOŠ: “SAMOODBRANA” PRVI PUT IZLAZI PRED GRAĐANE U KRAGUJEVCU?

Posle glasanja obračun ispred Skupštine

Odbornik SNS Aleksandar Arsić glasao je za smenu Sanje Stajić, takođe iz SNS. Zatim ga je ispred Opštine sačekao jedan od viđenijih merošinskih naprednjaka, a Arsić navodi da je dobio 4 udarca od tog čoveka, 3 u glavu i jedan u telo.

Prvo me je maltretirao porukama, slao, zvao. Ja nisam imao ranije kontakt s njim. Udario me je 4 puta ispred Opštine. Dobro je da su tu ljudi bili moglo je i gore da bude. Morao sam da idem i kod lekara, izvadio sam potvrde za povrede. Osećam psihičke posledice napada, uznemiren sam, pijem lekove za smirenje. Nečuveno je da me neko napada zbog mog mišljenja. Ja sam vlasnik svog mandata. Veoma sam se razočarao da je politika tako loša. Žalosno je da se to tako dešava, da se utiče na nekog, ja sam punoletan čovek, inženjer zaštite životne sredine – navodi Arsić.

Taj viđeniji naprednjak koji je udario odbornika ranije je bio poverenik SNS, potvrđuje Arsić a napao ga je uz zamerke – “ja sam ti dao mandat, a ti si okrenuo leđa”. Arsić kaže nije okrenuo leđa stranci i Aleksandru Vučiću, već da je nezadovoljan stanjem u Merošini (na slici ispod) i Sanjom Stajić, perjanicom merošinskih naprednjaka.

Ovde je izgleda borba za svoju egzistenciju, a ne za dobrobit građana. Meni to i ne treba, mogu i da vratim mandat. Sutra će da bude gde su glasovi, a ništa nije urađeno – kaže Arsić.

Posle svega što se dešavalo u Merošini Arsić kaže da je najbolje uvesti prinudnu upravu.

Predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović i njegov zamenik Bojan Nešić nisu odgovorili na pozive novinara Južnih vesti.

Policija je potvrdila da je intervenisala 1. jula. Navode da je 45-godišnji muškarac udario drugog muškarca 1. jula ispred Opštine i da će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju biti podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

U prokupačkom Tužilaštvu danas kažu da krivična prijava kod njih još nije stigla.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ POKUŠAVA DA SVOJ KUKAVIČLUK SAKRIJE IZA LAŽNE MUDROSTI”

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments