Društvo

Neverovatno – Novi Sad finansira PUPS sa 2 miliona dinara?!

Na poslednjem, trećem ovogodišnjem gradskom konkursu za finansiranje projekata udruženja građana iz oblasti socijalne zaštite, sav novac otišao je Udruženju penzionera grada Novog Sada koje je blisko Partiji udruženih penzionera Srbije (PUPS), piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Na konkurs je bilo prijavljeno još 13 programa.

PROČITAJTE JOŠ: Kraj balade? “Beograd na vodi” doživeo potpuno krah?!

Gradsko veće donelo je sredinom novembra zaključak kojim su sredstva za rehabilitaciju i klimatski oporavak starijih lica u iznosu od 2,2 miliona dinara dodeljena Udruženju penzionera grada Novog Sada, a novac je dodeljen na predlog komisije za dodelu sredstava čiji je predsednik Tihomir Nikolić, koji je ujedno i gradski većnik zadužen za oblast socijalne zaštite, predsednik novosadskog odbora i član Glavnog odbora PUPS-a.

PROČITAJTE JOŠ: Ludilo – Pink i Mitrović optužuju za narkomaniju!

“Njegova partijska pripadnost ne bi bila problem da predsednik Udruženja penzionera grada Novog Sada nije Momo Čolaković, njegov partijski kolega, potpredsednik, takođe član Glavnog odbora i poslanik PUPS-a u republičkoj skupštini”, navodi VOICE.

Novca na ovogodišnjim gradskim konkursima iz oblasti socijalne zaštite za novosadske penzionere predvođene Čolakovićem nije bilo samo na prvom konkursu, na koji se nisu ni prijavili, dok su na drugom dobili 350.000 dinara, piše VOICE.

Ovo udruženje penzionera jedino je udruženje penzionera koje je dobijalo novac ove godine i od Pokrajinske vlade. Na dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova dodeljeno im je po 300.000 dinara, navodi VOICE i dodaje da je ove godine godine to udruženje od grada Novog Sada i Pokrajinske vlade dobilo ukupno 3,15 miliona dinara.

VOICE: Udruženje blisko PUPS-u dobija novac od Novog Sada

VOICE je naveo da od Službe za odnose sa javnošću grada Novog Sada nije dobio odgovore na pitanja upućena Tihomiru Nikoliću, a bez odgovora su ostala i pitanja zbog čega je sav novac na trećem konkursu otišao jednom udruženju, koji su bili kriterijumi za dodelu novca, kao ni da li vidi sukob interesa u činjenici da su on kao predsednik komisije koja dodeljuje javni novac i predsednik udruženja kome je novac dodeljen partijske kolege.

Momo Čolaković, predsednik Udruženja penzionera grada Novog Sada, rekao je za VOICE da ne vidi nikakav sukob interesa u činjenici da je njegov partijski kolega predsednik komisije, a on predsednik jedinog udruženja kom je dodeljen novac.

“Taj novac namenjen je za odlazak penzionera u banju. U banju svake godine u saradnji sa gradom ide 400 penzionera i tako je proslednje četiri godine. Sve u vezi sa tim konkursom je u skladu sa pravilnikom i dogovoreno sa gradom, a tako će biti i ubuduće”, kazao je Čolaković za VOICE.

(Izvor: N1)

Comments

comments