Društvo

Počela isplata za majke prvog deteta u Beogradu – Evo šta treba od dokumentacije

Sekretarka za socijalnu zaštitu Beograda Nataša Stanisavljević izjavila je danas da je grad od Nove godine uveo dodatnu novčanu pomoć od po 10.000 dinara za svaku ženu u Beogradu koja rodi prvo dete.

Svaka žena koja se porodi u Gradu Beogradu još od jula meseca ima pravo na 10.000 dinara od grada i to je po prvi put da sve Beograđanke imaju pravo na pomoć i novčana sredstva od grada. Sada smo uveli i dodatnu podršku ženama koje rode prvo dete tako da je od 1. januara krenula i nova pomoć od 10.000 dinara, rekla je Nataša Stanisavljević za Radio televiziju Srbije.

Ona je rekla da je dokumentacija neophodna za dobijanje pomoći ostala ista kao i za ostale vrste pomoći i da je dovoljno da žene dođu samo sa ličnom kartom u Sekretarijat za socijalnu zaštitu, gde će službenici sami pribaviti svu ostalu potrebnu dokumentaciju.

Žene koje su socijalno ugrožene imaju pravo na još 25.000 dinara, tako da žena može dobiti ukupno 45.000 dinara. Prošlu godinu smo završili sa isplaćenih 128 miliona dinara ka svim porodiljama u gradu koje su ostvarile to pravo i u ovu godinu smo ušli bez ikakvih dugovanja i sa novim vrstama pomoći – rekla je Nataša Stanisavljević.

(Izvor: Dnevno.rs)

Comments

comments