Društvo

Poginuo novinar Radoslav Ćebić

Radoslav Ćebić, novinar nedeljnika “Vreme”, poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći kod Zlatibora.

Nesreća se dogodila oko 1 sat posle ponoći u selu Sušica kod Zlatibora, kada je Ćebić svojim automobilom marke “lada niva” izleteo sa puta i udario u betonski stub. Na licu mesta je podlegao teškim povredama.

Informaciju o Ćebićevoj pogibiji potvrdio je i nedeljnik “Vreme”, gde je radio dugi niz godina.

“Naš kolega i prijatelj Radoslav Ćebić tragično je nastradao u petak, 1. maja u ranim jutarnjim časovima.

Radoslav Ćebić rođen je 1972. godine u Sarajevu. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek montaža. Tokom karijere sarađivao je sa Produkcijskom grupom Mreža, Radio-televizijom Srbije, Televizijom Nova S…

U “Vreme” je došao 2006. godine, kada  je u okviru “Vreme Filma” radio montažu TV serijala “Jedinica”. Kasnije je bio koautor dokumentarnim filmova “Pad Krajine” (2007), “Atentat na Đinđića – Medijska pozadina” (2008), “Bombardovanje” (2009) i “Peti oktobar – Konačni obračun (2010). U filmskoj produkciji “Vremena” sarađivao je na dokumentarno-igranim filmovima “Heroj 1914” (2014) i “Apis” (2020).

Od 2014. do 2019. kao reditelj uradio je svih 138 “Vremenovih” emisija “Zumiranje”. Redakciji je dao i novinarski doprinos sa više od 140 objavljenih tekstova u nedeljniku “Vreme”. U trenutku smrti, radio je na dokumentarnom filmu o ilegalnom rušenju u beogradskoj Savamali u izbornoj noći 24. aprila 2016. godine.

Radoslav Ćebić je za redakciju “Vremena” bio više od kolege – pamtićemo ga kao pouzdanog čoveka uvek spremnog da pritekne u pomoć, posavetuje, čoveka koji ne odbija nijedan zadatak, čak i kad mu to nipošto ne spada u opis posla”, saopštili su iz redakcije “Vreme”.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Comments

comments