SvetZabava

Rusi prave gradić samo za vegeterijance

Ako ste vegetarijanac i ne možete da podnesete miris kuvanog mesa ili ne želite da živite u okruženju sa ljudima koji konzumiraju meso, sada postoji rešenje za vas.

Naime, u Rusiji je otvoren stambeni kompleks isključivo za vegetarijance gde sada istomišljenici mogu da dele životni prostor, piše Tass.

Reč je o stambenom kompleksu “Veda Village”, koje se nalazi u predgrađu Sankt Peterburga, i još je u izgradnji. Ovaj stambeni kompleks će biti mesto gde će vegetarijanci moći da praktikuju zdrav način života, u društvu svojih istomišljenika.

https://youtu.be/U7qGK19MIKM

Zanimljivo je da ko god poželi da kupi ili iznajmi stan u ovom naselju moraće da prođe ozbiljan intervju sa menadžmentom kompleksa kako bi dokazali da su istinski vegetarijanci. Ukoliko menadžment posumnja u njihove namere, imaju pravo da ih odbiju.

Pored upotrebe mesa, u kompleksu će biti zabranjeno pušenje i konzumacija alkohola. Sve u svemu, ovo će biti naselje isključivo za poklonike zdravog života.

Menadžerka u “Veda Villageu” Maja Podlipskaja kaže da je glavna prednost ovog kompleksa ta što će vegetarijancima biti omogućeno da žive i razvijaju se u društvu svojih istomišljenika.

“Ako ste vegetarijanac, onda se dobro došli”, poručuje ona.

“Veda Village” će ujedno biti i samoodrživa zajednica, gde će stanovnici reciklirati otpad i živeti u skladu sa svim ekološkim principima. U samom kompleksu biće joga centar, teretana, spa centar, obdanište, obrazovni centar kao i vegetarijanski restoran. Ovdje će moći da živi negdje oko 200 porodica.

I dok je “Veda Village” prvo ovakvo naselje u Rusiji, u svijetu već postoje slična naselja.

Primjera radi, u Indiji se ovakvi stambeni kompleksi grade još od 2000. godine, a najveći se nalazi u gradu Čenaji, i izgrađen je 2012. godine. I kod njih važi pravilo da isključivo vegetarijanci imaju pravo da ovdje iznajme ili kupe stan.

Kada je reč o ruskom kompleksu, komentatori na društvenim mrežama su mišljenja da su uslovi menadžmenta izuzetno strogi, te da će to verovatno biti najdosadnije mjesto za život.

Comments

comments