Društvo

Sloga: Deponija u Vinči gori i vazduh je zagađen

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” odbacili su tvrdnje direktora JKP „Gradska čistoća“ Beograd Marka Popadića da predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović širi strah i paniku iznošenjem neistinitih informacija preko društvenih mreža o gorenju deponije u Vinči.

“Umesto da saniraju vatru koja konstantno gori na deponiji u Vinči i truje zaposlene i građane Beograda, ovo preduzeće izvrće činjenice i daje objašnjenja da se radi o procesima koji su ‘posledica prirodnih procesa sleganja zemljišta, koji su pod konstantnim nadzorom i kontrolom’”, navodi se u saopštenju sindikata.

Iz Sloge ocenjuju da Gradska čistoća zloupotrebljava vanredno stanje, najavljuje krivičnu prijavu zbog iznošenja informacija o vatri na deponiji i pominje korona virus za lični obračun sa predsednikom sindikata i njegovom podružnicom u tom preduzeću.

“Deponija u Vinči gori i vazduh je u Beogradu zagađen, što se da videti i osetiti, posebno sada kada je smanjen saobraćaj u Beogradu zbog vanrednog stanja i ograničenog kretanja usled pandemije”, navodi se u saopštenju Sloge.

USS Sloga dodaje i da bi Gradska čistoća i direktor tog preduzeća trebalo da znaju da je Veselinović kao predsednik sindikata “odgovoran da štiti zaposlene zbog štetnih posledica po zdravlje na radu, ali i kao građanin da upozori javnost na opasnost od zagadjenja, pa i preko društvenih mreža”.

Comments

comments