SvetZabava

Šta je Nostrdamus prorekao za 2018-tu?

Nostradamus je rođen u Francuskoj u 16. veku, a kao poznati lekar i astrolog uživao je veliki ugled u društvu. Ipak, ono po čemu je bio najpoznatiji jeste njegova navodna sposobnost predviđanja događaja.

Smatra se, da su mu se vizije budućnosti javljale u trenucima kada je posmatrao punu činiju vode. Na taj način je gledao u budućnost i predvideo neke od događaja koji su se zaista i dogodili. Za svog života stekao je veliko poštovanje kraljevskih porodica širom Evrope, koje su ga tokom inkvizicije štitile od sigurne smrti. Kako su vekovi prolazili, svet je počeo drugačije da gleda na ovog proroka. Mnogi Nostradamusa vide kao jednog od najvećih prevaranata svih vremena, dok drugi smatraju da njegova proročanstva ne treba olako uzimati u obzir jer se veliki deo njih već obistinio.

Predvideo je dolazak Hitlera na vlast, teroristički napad 11. septembra u Americi, tačnije rušenje kula bliznakinja, veliki požar u Čikagu koji se dogodio 1871. godine, sletanje na Mesec, atentat na Džona Kenedija i nuklearnu bombu. Naravno, dosta njegovih predviđanja se nije ostvarilo, ali da pogledamo šta je predvideo za 2018.

Za sledeću godinu je predvideo užasne događaje. francuski prorok je pretpostavio da će se u 2018. svet suočiti sa promenama između nacija i da će se dogoditi nekoliko većih prirodnih katastrofa. Najavio je erupciju vulkana Vezuv, koja bi trebalo da izazove strahovite zemljotrese. Ali ono što je zastrašujuće iz njegovih zapisa za sledeću godinu je svakako izbijanje Trećeg svetskog rata. Globalni sukob bi izbio u Francuskoj i trajao bi 27 godina, nakon čega bi u opustošenoj Evropi zavladao mir, koga bi dočekalo znatno manje ljudi. Ovakva predviđanja za Novu godinu obeshrabruju i možemo samo očekivati da je Nostradamus pogrešio ili da je voda u kojoj su mu se javljale vizije bila prljava.

(izvor: citymagazine.rs)

Comments

comments