SvetTechnologyZabava

Stiže Golf 8, VW najavljuje enormna ulaganja

Nakon što je najavio 650 miliona USD ulaganja u argentinsku fabriku stvari su postale puno ozbiljnije. Sada su u igri milijarde, a sve kako bi se pripremilo tlo za dolazak osme generacije Golfa.

Verovali ili ne, Volkswagen je najavio obnovu fabrike u Wolfsburgu. U modernizaciju i prilagođavanje proizvodnih pogona osmoj generaciji Golfa biće uloženo ni više ni manje nego čak tri milijarde eura. Dobra je vest i kako će deo novaca biti utrošen na novi dizajnerski centar, pa se mnogi nadaju kako će Golf 8 doneti dugo očekivani dizajnerski iskorak.

Volkswagen pritom nije objavio nikakve informacije vezane uz novi model, osim kako će sve njegove verzije dolaziti upravo iz sedišta kompanije. Sa obzirom da je tek obnovljeni model predstavljen 2012. godine novi model će stići vjerojatno 2019. godine.

Ranije ove godine nemački AutoBild je plasirao informaciju kako će novi model biti oko 70 kg lakši od aktuelnog zahvaljujući MQB platformi. Očekuje se i više prostora u kabini, kao i ponuda nekoliko vrsta hibridnih motora. Digitalni kokpit se podrazumeva, kao i R varijanta sa bar 400 KS. I da, natpis Golf od pozadi ide na središnje mesto po uzoru na Arteona.

I na kraju podsetimo kako će Volkswagen u narednim godinama na razvoj tehnologija e-mobilnosti, autonomne vožnje i novih usluga mobilnosti potrošiti neverovatnih 30 milijardi evra.

Comments

comments