Društvo

Štrajk u Odžacima – plate smanjene za 10.000 dinara!

Odzaci, 18. maja 2017. - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucic tokom obilaska fabrike kompanije "Magna seating" u Odzacima. Vucic je prisustvovao otvaranju novog pogona ove fabrike, koja se bavi proizvodnjom presvlaka za automobilska sedista. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

U fabrici Magna Seating u Odžacima, koja se bavi proizvodnjom sedišta za BMW započet je štrajk radnika zbog toga što su im plate smanjene za čak 10.000 dinara, te sada iznose manje i od minimalca.

Ovo je objava radnika na Fejsbuku koju prenosimo:

“U pitanju je oko 2000 radnika koji neće imati dovoljno da izguraju ovaj mesec..
Kažu da je velika tenzija i da se svakog momenta očekuje neki incident
Jedna žena je plakala jer nema da plati vrtić za dete..
Radnici su izneli zahteve da plata bude 50 000din
Navodno su pre par nedelja na Najlon pijaci u Novom Sadu i nekoj buvljoj pijaci u Pančevu nasli proizvodi iz Magne na crno po ceni od 500 din.Znaci da je neko od sefova krao na veliko.Dal je ovo posledica toga ili organizovana otimačina saznaće se.Još kažu da im plata nikad nije legla pre podne oko 9-10 jutros i da je juče bivši finansijski direktor bio i firmi a danas mu ni traga,štaviše kažu da su u pogon dolazili ljudi koji do sad nisu viđeni tamo. Neki iz kancelarija pretpostavljam .I nekom zdravom logikom ovo smrdi na organizovanu otimačinu krvavo zarađenog novca.Citiram KRVAVOG!!!
Pa da, prva smena je izgurala strajk druga se drži za sad,na trećoj je sve…
Ako oni prežive možda i bude po njihovom..
Policija je rekla da ih ne zovu jer nema nikakvih incidenata…”

Naravno, niti je bilo ko od medija niti iz Vlade nije reagovao, ipak je neprikosnoveni lider Srbije posetio prošle godine ovu fabriku i predstavio je kao još jedan ekser u sanduku zvanom “zlatno doba”.

Dokle će narod da trpi ovakvo iživljavanje stranih robovlasnika, koji se predstavljaju kao investitori i dokle će nas aktuelna vlast prodavati u bukvalno belo roblje ne znamo, ali ono što smo saznali to je da se štrajk nastavlja i ovom prilikom pružamo apsolutno punu podršku radnicima.

Više informacija uskoro.

Фотографија корисника Anonymous Srbija

Фотографија корисника Anonymous Srbija

Comments

comments