Svet

Svetozar Marović traži penziju i vozača od Srbije

Bivši predsednik Državne zajedice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović tražio je od Republike Srbije, kao pravnog naslednika SCG, penziju i službenog vozača.

Screenshot
Screenshot

To prenosi portal CdM me.

Reč je o privilegijama koje propisuje Zakon o predsedniku Srbije, a pripadaju bivšem šefu države, što se u ovom slučaju odnosi i na nekadašnju državnu zajednicu jer je njen pravni naslednik Srbija.

Marovićev advokat Zdravko Begović nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje tu informaciju, navodi portal.

Nisam razgovarao s njim na tu temu. Svetozar Marović je i dalje na lečenju i nema promena kada se radi o njegovom zdravstvenom stanju”, kazao je Begović.

Marović je bio predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora od februara 2003. do maja 2006. godine.

On se nalazi na lečenju u Beogradu, a Crna Gora ga potražuje kao, kako je i sam priznao, šefa organizovane kriminalne grupe koja je napravila višemilionsku štetu Opštini Budva, podseća portal.

Za njim su crnogorske vlasti raspisale poternicu.

Međutim, on je na psihijatrijskom lečenju u Beogradu i nije sposoban da se odazove zahtevu za izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori zbog depresivog stanja u kome se nalazi, a koje se, kako je nedavno saopštio njegov advokat, graniči sa suicidnim ponašanjem.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin nedavno je zatražio od ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića hapšenje Marovića.

(Izvor: b92.net)

Comments

comments