Društvo

Vaterpolo klubovi u obavezi da PREKO MEDIJA ZAHVALE VUČIĆU na pomoći!

Srpski vaterpolo klubovi koji su, zahvaljujući ugovoru Vlade Srbije i Vaterpolo saveza Srbije, dobili novčanu pomoć iz državnog budžeta moraće javno da zahvale Vladi i VSS-u na toj pomoći i da o tome dostave dokaz Savezu u roku od sedam dana, piše danas Insajder.

Nakon sastanka predsednika VSS Viktora Jelenića s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Vlada je donela odluku da pomogne i klubovima i Savezu.

PROČITAJTE JOŠ: “SOROŠ BI LAŽNIM IZBORIMA DA OBEZBEDI VUČIĆU JOŠ JEDAN MANDAT KAKO BI PREDAO KOSOVO”

Jelenić je za Insajder rekao da on inicirao sastanak s Vučićem, te da ga je „kao velikog ljubitelja sporta“ zamolio da pomogne.

Loading…

„Predsednik je potom to predložio Vladi, koja se sa tim saglasila. Mi smo ugovor s Vladom potpisali prošle nedelje, a u ponedeljak s klubovima“, rekao je Jelenić (na slici ispod).

Kako piše Insajder, u ugovoru s klubovima postoji i jedan krajnje neuobičajen član u njemu se navodi da klub potpisnik ugovora ima obavezu da „putem sredstava javnog informisanja (dnevne novine, TV, konferencije za štampu i dr) jasno i nedvosmisleno izraze zahvalnost i Vladi Republike Srbije i Vaterpolo savezu Srbije za dodeljenu finansijsku pomoć, te da o istom dostave dokaz Savezu u roku od sedam dana“.

Na pitanje ko je tražio da se klubovi ugovorom obavežu da zahvaljuju Vladi Srbije, koja ih je novcem gradjana Srbije finansijski pomogla, Jelenić navodi da je on to lično stavio u ugovor.

PROČITAJTE JOŠ: UŽAS U NOVOM SADU: ZBOG IZVRŠITELJA POLILA STAN BENZINOM!

„U svim ugovorima postoje prava i obaveze ugovornih strana, a ovo je jedna od obaveza. Kad vam neko da čašu vode, vi mu zahvalite“, rekao je on.

Upitan kako su na taj član u ugovoru reagovali predstavnici klubova, Jelenić je naveo da su svi bili presrećni kad su ga potpisali.

Državnu pomoć dobila su 23 muška i šest ženskih vaterpolo klubova, a predsednik VSS nije želeo da odgovori koliko su ukupno novca dobili iz državnog budžeta, uz napomenu da je to pitanje za Vladu.

On, takodje, nije mogao da odgovori da li je reč samo o pomoći za ovu sezonu, već je istakao da se nada da je ovo sistemsko rešenje.

„Uveren sam u to, pošto je predsednik države obožavalac sporta“, rekao je Jelenić.

Medju prvima je na finansijskim sredstvima javno zahvalio predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar.

„Puno nam znači ova pomoć države i Saveza hvala im na odobrenom novcu. Konkretno, njome ćemo pokriti troškove takmičenja na svim frontovima: naša putovanja, smeštaj, kotizacije…“, izjavio je Šoštar, a prenosi Danas.

Ugovor o finansijskoj pomoći klubovima i Savezu predvidja i pravdanje trošenja novca. Kako piše u dokumentu, ukoliko klubovi to ne učine, biće im obustavljena isplata novca, a primljena sredstva moraće da vrate, piše Insajder.

PROČITAJTE JOŠ: AIR SERBIA OPET U MINUSU, DRŽAVA POKLONILA 21 MILION EVRA!

(izvor: insajder.net)

Comments

comments