DruštvoKorona

[VIDEO] Ovako izgleda predaja knjižice u kovid ambulanti u Kraljevu

Ljudi nagurani jedni uz druge, u podignutim rukama im zdravstvene knjižice, očajnički pokušavaju da predaju knjižicu i stignu da se pregledaju kod pulmologa. Ovo je scena snimljena u Infektivnom odeljenju bolnice u Kraljevu.

Horor koji ledi krv u žilama, ali i nameće pitanje: Ukoliko je već Krizni štab odlučio da ne donosi nikakve nove mere u suzbijanju epidemije korona virusa, i to dok dnevno umire u proseku 50 ljudi, a preko 5.000 je novozaraženih, da li su ipak mogli da donesu neke mere reorganizacije koje će sprečiti scene poput ovih – da pacijenti nagurani pokušavaju da predaju knjižicu, a da ne govorimo o tome da i dobiju pregled u razumnom roku?

“KOVID ambulanta pri bolnici. U KV je ambulanta za testiranje na 2. lokaciji. U ovoj podrumskoj se vrše prvi pregledi i kontrole, kako onih koji se leče u bolnici, tako i onih koji su na kućnom lečenju, uz pomoć jednog RTG. Ludnica…”, napisao je jedan tviter korisnik.

I dok se pacijenti tiskaju sa knjižicama u rukama, načelnik Infektivnog odeljenja Milan Parezanović kaže da gužve postoje, ali da on nema saznanja da svaka predaja knjižica stvara pometnju među pacijentima. Kaže i da nije video pomenuti snimak.

„Po tri ekipe rade u smenama, a dnevno bude oko 200 i više pregleda. Gužve postoje, ali imamo nalet broja zaraženih. Jeste otežana situacija. Ali, mogu da kažem da je situacija pod kontrolom“, kazao je Parezanović, a prenosi Nova.rs

Comments

comments