Uncategorized

(VIDEO): Snimali SNS-ovce kako službenim kolima idu na stranački skup, a onda ih je POLICIJA UHAPSILA!

Zato što, su kako tvrde, snimali funkcionere SNS od kojih su neki službenim vozilima došli na stranački sastanak u Blacu, policija je na 3 sata privela Dejana Miloševića iz Stranke slobode i pravde i Bogdana Mijajlovića, jednog od organizatora protesta “1 od 5 miliona”. Načelnik blačke policije kaže da su oni narušavali javni red i mir, a iz blačkog SNS niko nije želeo da komentariše privođenje.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) SNS BOT PRIZNAO KRIMINAL: DOLAZAK NA MITING SE RAČUNA KAO RADNI DAN!

U dosta nejasnom saopštenju policije, u kome se ne navodi na koji su način dvojica opozicionara narušavali javni red i mir, ističu još i da “sprovode zakon i da će protiv Miloševića i Mihajlovića podneti prekršajne prijave”.

Policijski službenici iz Blaca (detalj iz grada možete videti na slici ispod) su upozorili D. M. i B. M. da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, a kako ova lica nisu imala kod sebe lična dokumenta, privedeni su u policijsku stanicu i protiv njih su podnete odgovarajuće prekršajne prijave – kažu u policijskom saopštenju.

Ističu da je posao policije da očuva javni red i mir i osigura bezbednost svih građana, te da zakoni važe za sve.

Dejan Milošević, jedan od privedenih, kaže da su u policiji tražili da da izjavu u svojstvu građanina i tvrdi da on i dalje ne zna kako je i na koji način prekršio zakon i zbog čega je davao izjavu. Pojašnjava da se sa nekoliko građana zatekao na javnoj površini ispred prostorija gde je zakazan sastanak, a da je jedini “greh” što je mobilnim telefonom snimao dolazak funkcionera SNS.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) STUDENTI DOŠLI DO REKTORATA SA OVIM ZAHTEVIMA

Možda nekom smeta što su glavni batinaši SNS predvođeni Zoranom Milojevićem – Zeljom koji je automobilom kosovskih tablica došao da rešave problem u Blacu, Draganom Stevanovićem Bosketom i kordinatorom SNS za Blace Darkom Laketićem snimani mobilnim telefonima. Nikakvih incidenata nije bilo, a nakon desetak minuta je došla policija i pozvala nas da krenemo sa njima u policijsku stanicu – ističe Milošević.

Dodaje da im je rečeno da moraju da ih zadrže oko 4 sata, ali da su pušteni posle 3, nakon što su SNS funkcioneri završili sastanak i napustili Blace.

U međuvremenu se saopštenjem oglasila i Stranka slobode i pravde u kojoj je Milošević član Glavnog odbora.

Ne postoji nijedan osnov za privođenje Miloševića i Mijajlovića. To što su telefonom snimili i fotografisali automobile, i to državne kako se koriste u stranačke svrhe, nije osnov za njihovo privođenje, već za postupak protiv državnih funkcionera koji su ih zloupotrebljavali – kažu u SSP-u

U ovoj stranci smatraju da je privođenje opozicionih aktivista bilo bez zakonskog osnova i da se radi o najgrubljoj zloupotrebi policije radi zastrašivanja neistomišljenika aktuelne vlasti.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) NAPREDNJACI OPET PROBILI DNO: DOVLAČILI LJUDE NA BESMISLENI SKUP U PARAĆIN!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments