Društvo

Vlasti u Gornjem Milanovcu blokiraju rad operaterima koji nisu pod kontrolom SNS!

Izjava premijerke Ane Brnabić da ne može od monopola SBB da ima Telekom provajdera apsurdna je, ističe u reakciji Junajted grupa.

Kako navode, u svakom domaćinstvu gde je prisutan SBB, moguće je uvesti i Telekom. Nelegalno je nešto drugo, naime, domaćinstva koja nemaju izbor su upravo na području gde je Telekom kupio kablovske operatore.

PROČITAJTE JOŠ: “NEPRAVILNOSTI U BUDŽETU BEOGRADA ČAK 240 MILIONA EVRA”

„U mnogobrojnim gradovima i opštinama građani ne mogu da dobiju mogućnost izbora programa SBB. Ukoliko premijerka bude želela da se uveri da za SBB postoje zabranjene opštine, rado ćemo joj dostaviti spisak. Za početak može da ode do Gornjeg Milanovca i sazna kako lokalni moćnici iz Srpske napredne stranke zabranjuju da SBB uopšte pristupi potrošačima“, navodi se u saopštenju Junajted grupe.

Loading…

Oni navode da premijerka Ana Brnabić u bilo kom trenutku može da uvede Telekom provajdera, jer oni nikako ne mogu da spreče takvu odluku, niti bi to radili, jer su kompanija koja se zalaže za slobodno tržište.

„Neobično je takođe da se Junajted grupi od premijerke spočitava “siva zona” poslovanja. U svakom trenutku od 2003. godine smo imali državne revizore, a kao dodatnu kontrolu i međunarodne revizorske kuće. Svake godine smo dobijali potvrdu o redovnosti našeg poslovanja u svih ovih 16 godina, uključujući i sve obračune poreza koji su na vreme plaćeni. Ako Vlada na čelu sa Anom Brnabić ima nameru da nam nešto retroaktivno naplati, jer poručuje da ne plaćamo dovoljno, to će svakako biti poruka svim stranim investitorima i insitucijama u Srbiji i Evropskoj Uniji“, navodi se u saopštenju.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Oni ističu da kompanija Junajted grupa plaća sve što je predviđeno zakonom i da više od toga ne mogu, jer bi bilo nezakonito.

„Junajted grupa je uvek bila u vlasništvu najvećih svetskih investicionih fondova i EBRD, kojima je najveći prioritet integritet poslovanja. Kao najbolji pokazatelj našeg zakonitog i uspešnog poslovanja stoji i činjenica da smo 2014. prvi put izdali obveznice na međunarodnom tržištu kapitala od 475 miliona evra i tako postali prva kompanija sa teritorije bivše Jugoslavije koja je izdala obveznice. To je bila još jedna potvrda poverenja investitora na međunarodnom tržištu kapitala u finansijske izveštaje naše kompanije“, ističe se u reakciji Junajted grupe.

PROČITAJTE JOŠ: RADNICI PONOVO BLOKIRALI PUT NIŠ – PRIŠTINA, SAOBRAĆAJ U PREKIDU VIŠE OD 3 SATA!

Oni navode da su i prošli put, kada ih je premijerka kritikovala u inostranstvu za monopol iznoseći neistinite informacije, rekli da su lako proverljive i da RATEL-u raportiraju svaki podatak koji su ikada tražili i plaćaju sve naknade koje su propisane.

„Ne ulazeći u namere svih izjava i neistina izrečenih na naš račun od najviših funkcionera Srbije, Junajted grupa će i dalje nastaviti da radi poštujući sve zakone Srbije i Evropske unije. Za lidersku poziciju na tržištu, kao i uvek, borićemo se vrhunskim kvalitetom usluga i raznovrsnom ponudom za sve korisnike“, navode iz Junajted grupe.

„Pretpostavljamo da će i ovaj naš odgovor, na koji po Zakonu o informacijama imamo pravo, biti sakriven u svim medijima pod kontrolom vlasti, kao nastavak pritiska na našu kompaniju“, kaže se u reakciji United grupe.

PROČITAJTE JOŠ: “HUMANITARNA KATASTROFA NA SEVERU KIM U REŽIJI BEOGRADA I PRIŠTINE”

(izvor: ozonpress.net)

Comments

comments