Društvo

Vojnici poručili Vulinu: Dosta sa lečenjem kompleksa, skini crno i prestani da nas brukaš!

Od kada je zaseo na mesto ministra odbrane, Aleksandar Vulin ima čudan fetiš, o kome javnost često raspravlja. Naime, poznato je da ministar koji nije služio vojsku voli da se oblači u crnu uniformu (koja je nepoznata u istoriji naših oružanih snaga) i da se u njoj šepuri pred vojskom i, još važnije, televizijskim kamerama.

Odakle Vulinu ideja da treba da bude u crnoj uniformi nije jasno, ali izgleda da je delu srpskih vojnika, tačnije članovima Vojnog sindikata Srbije, koji su u otvorenom pismu može se slobodno reći “oladili” Aleksandra Vulina.

PROČITAJTE JOŠ: SINIŠA PONOVO LAGAO: METRO TEK 2033. GODINE! AKO BUDE I TAD…

Sindikat navodi da je takva uniforma nepoznate namene i porekla, koju ne prepoznaju propisi Vojske Srbije, niti zakoni ove zemlje. Prenosimo njihov tekst od reči do reči:

“Prestanite, aman da brukate slavnu srpsku uniformu! Uniforma srpskog vojnika natopljena je krvlju naših slavnih predaka od Kosova, preko Drine i Cera do Paštrika i Košara, poručuje Vojni sindikat Srbije u pismu ministru Vulinu.

Kako se navodi u saopštenju lečenje adoloscentskih kompleksa, nastalih u vreme kada niste služili vojsku, politički zaštićeni od tada vladajuće nomenklature mogu se donekle shvatiti u besmislenim pokušajima da Vojsku Srbije pretvorite u ideopokloničku partijsku organizaciju. Besmislene naredbe o kačenju slika vođe, prećutkivanju mobinga poniženih i osiromašenih vojnika dovedenih do prosjačkog štapa, i najnovijeg protivustavnog i protivzakonitog pokušaja oduzimanja mobilnih telefona u strahu da raznorazne mahinacije i finansijske malverzacije ne dođu u javnost – ipak jesu stvar našeg unutrašnjeg nepristajanja i domen sindikalne borbe da se sve takve devastacije Vojske Srbije spreče. Konstantno i svesno kršenje zakona, od Vas i Vaših najbliži saradnika kada ne dostavljate nacrte propisa o radno-pravnom socijalnom i materijalnom položaju bukvalno gladnih vojnika je svakodnevnica.

PROČITAJTE JOŠ: DEBEO DOSIJE RADOIČIĆA: OD SVEGA, PLATIO SAMO ZA FALSIFIKAT LIČNE KARTE!

Najnoviji primer je nacrt Pravilnika o stambenim potrebama u VS i MO, koji nije dostavljen jedino jedinom reprezantivnom sindikatu kao predstavniku onih na koji se taj propis odnosi. Međutim, u aktuelnom geopolitičkom trenutku, kada nam šiptarski teroristi, na srpskom Kosovu i Metohiji hapse, šutiraju i razvlače po ulici srpske državnike ma ko oni bili, u pokušaju otimanja 15 odsto državne teritorije, avanturističko oblačenje crne uniforme pred državnim vrhom poruka je koja može naneti veliku štetu ugledu srpske države i nacionalnim interesima. Uniformu crne boje nosile su SS divizije, italijanski fašisti i ozloglašene ustaše u NDH. Isti oni koji su izvršili genocid u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata, ističe Vojni sindikat Srbije.

Kada Vi nosite crnu uniformu nalazeći se na čelu Ministarstva odbrane to je poruka koja vređa najdublja osećanja žrtava i potomke onih koji su pogubljeni u genocidu i streljanju od Banjice do Šumarica. Da li svetu poručujemo da se kao slavna vojska koja je uvek stajala nasuprot najvećoj pošasti u 20 veku, identifikujemo upravo sa zlom od koga smo kao narod brutalno stradali. Koju poruku šaljete međunarodnoj javnosti? Zašto Vam na to ne sugerišu Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba, savetnici u Ministarstvu kojima je glavni problem da li vojnik ima kapu, suđenjem za verbalni delikt i mobingom iscrpljene i bukvalno gladne vojske” – poručio je VSS.

PROČITAJTE JOŠ: “GLEDAJ SVOJA POSLA”: KAKO JE SNS BAHATO OKUPIRAO CEO GRAD!

Vojni sindikat Srbije je pismo zaključio rečima da “umesto da Vam kažu da je crna uniforma primerenija igranju kanter strajka, oni vas poltronski ohrabruju da bacate ljagu na sve one koji će sutra svojim životima braniti našu otadžbinu. Apelujemo na Vas da obučete uniformu Vojske Srbije, onu koja je propisana da je nosite prilikom posete jedinicama naše slavne vojske, da poštujete zakone ove zemlje i ne brukate nas više”.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments