Društvo

Vučićev miting u Nišu skoro sigurno bi značio i sukob na ulicama!

Dolazak Aleksandra Vučića da građanima objasni lično zašto je neophodno da niški aerodrom pređe u ruke republike, sigurno bi bio bezbedonosno vrlo rizičan čin, mnogi procenjuju u ovom gradu.

Gradsko veće je pre desetak dana donelo odluku da vlasništvo aerodroma pređe u ruke republike. Za tako nešto je trebalo da glasaju odornici Skupštine grada Niša, ali je sednica odložena. Poverenik Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović najavio je dolazak prvog čoveka Srbije, ali nije precizirao datum, mesto i sat održavanja jer to zavisi od rasporeda obaveza Vučića.

Neke ovaj miting podseća na poznati KONTRAMITING predsednika SR Jugoslavije, Slobodana Miloševića u Beogradu koji je izazvao krvoproliće.

Za kada je planiran njegov dolazak u Niš još se ne zna, ali počela su razna raspitivanja Vučićevih pristalica iz Knjaževca, Leskovca i drugih mesta oko Niša koji žele u tome da podrže predsednika. Kada će i kako ovaj skup biti organizovan nema još detalja, a neki misle da je taj dolazak potpuno nepotreban.

PROČITAJTE JOŠ: OSLOBOĐEN KOSMAJAC, “HVALA VUČIĆU”

Sami policajci koji obezbeđuju proteste u Nišu pod nazivom „Ne damo niški aerodrom“ kažu nezvanično za da bi održavanje takvog SNS skupa na Trgu kralja Milana bio rizičan, ali da ne bi ustuknuli da održe red i mir. I to ne bi bio rizičan, kako kažu, zbog organizatora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“, nego zbog grupa i pojedinaca koji se uopšte ne bi obazirali na apele ove građanske skupine, a koju je organizovao Miloš Bošković, bivši narodni poslanik „Dosta je bilo“ preko facebook stranice. Neki pak kažu da bi hala „Čair“ bila manji rizik.

Jedan od viđenijih boraca za ljudska prava odnosno ratne dnevnice i predstavnik boraca ratova na protestu je Dejan Milošević (na slici ispod) iz Kuršumlije.

Ja mislim da do tog mitinga neće doći jer bi tu došlo verovatno do velikih problema. Tu bi sigurno bilo puno mogućnosti za incidente. Inicijativu „Ne damo niški aerodrom“ bi onda jedna grupa poštovala, ali od druge grupe se može očekivati svašta. A zašto? Da kažem, da je 80 odsto Nišlija revoltirano ovom odlukom ne samo zbog aerodroma nego zbog sveukupne loše materijalne situacije građana, tu je i ono što ljudi vide, a to je da se jedni bahate na račun poštenog naroda… Jug Srbije je revoltiran jer nam je životni standard loš i ovo može doći samo kao povod – ističe Milošević.

PROČITAJTE JOŠ: NIŠLIJE PORUČILE: VUČIĆ ĆE IMATI ŽESTOK DOČEK!

Profesor filozofije i logike na Filozofskom fakultetu u Nišu (u penziji) Draško Bjelica (na slici ispod) kaže takođe da je to izazivanje incidenta nepotrebno.

Kontraprotest protiv ovog, našeg protesta je velkiki pisac Meša Selimović odgovor na sve to, sažmeo u jednu rečenicu: „Boji se ovna, boji se govna, pa kad ćeš živeti dostojnim životom“. Ako je suditi na osnovu Aristotelovog pojma idiota, onda Srbijom 30 godina vladaju iditoti. Vladaju oni koje je Platon tačno opisao, a to su oni koji su na vrhu piramide. Nepriznati predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je puna glava pogrešno shvaćenih ideja. I to je ono što je razaralo i razara Srbiju, a poslednjih godina i moralno i intelektualno, u svakom pogledu – veli Bjelica.

Ispred Skupštine grada pristalice koje podržavaju inicijativu kazale su da pored „Pinka“ i drugih televizija gde bi svi mogli da prate to obraćanje, predsednikov dolazak potpuno nepotreban. Nedavno je i Bošković prokomentarisao da „predsednik sa aerodromom nema nikakve veze i da to nisu njegove ingerencije“.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): NOVINAR “PINKA” NAPAO UČESNIKA PROTESTA U NIŠU!

(izvor: građanin.rs)

Comments

comments