Društvo

Vučićeva predstava za narod – Srbija već igrala protiv Kosova

Kovilovo, rukomet, Srbija, Kosovo… još jedan cirkus iz kog smo svi izašli kao poraženi. Svi osim njega, jer je na televiziji ponovo dokazivao svoj kvazi-patriotizam zabranivši utakmicu između Srbije i “Kosova”.

PROČITAJTE JOŠ: Vučič i 24. mart – kako je “predsednik” 3 puta izdao Srbiju na ovaj datum…

Dobro, nećemo duboko u politiku, ako ne priznajemo “Kosovo” kao državu (a valjda ne priznajemo) i ne treba da igramo međunarodne mečeve, međutim to se nikako ne radi na način na koji SNS kartel trenutno radi. Gde su bile reakcije posle žreba, ko je učestvovao a ko “aminovao” odluku da rukometašice igraju bez nacionalnih obeležja i ko je kriv za još jednu sprdačinu kojoj smo svi prisustvovali?

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) KAD SNS GRADI: Ulica koštala 60 miliona, mora da se popravlja četvrti put!

Na sam dan utakmice kao grom iz vedra neba pojavili su se Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović i sprečili utakmicu, kao da nisu znali ranije, a znali su, čak smo i mi pisali o toj sramoti. Epilog cirkusa naše rukometašice su zabranjene, on je dobio svojih 5 (“pet”) minuta prenemaganja na RTS-u i život ide dalje.

Sve ovo je pogotovo mučno za gledati i još teže za razumeti ako se vratimo samo malo u noviju srpsku istoriju – konkretno u 2015. godinu.

Tada je, setimo se, u Rumuniji takođe igran žreb za prvenstvo Evrope, a Srbija je takođe bila u grupi sa “Kosovom”.

I tada je rukometni savez doneo odluku da se utakmica igra i tada se i igrala. Ako su oni zaboravili mi nismo. Tada nisu Stefanović i Vučić glumili patriote, već su prećutale na ovu sramotu.

A ako nam je bar za utehu (a nimalo nije), naše devojke su ubedljivo pobedile.

 

Comments

comments