Društvo

Posle novog poskupljenja gasa, struje i goriva postavlja se pitanje: Dokle više?!

Od avgusta potrošače gasa, struje i goriva u Srbiji očekuje novo poskupljenje zbog uvođenja novog nameta za unapređenje energetske efikasnosti, piše list „Politika“ u izdanju za sredu.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO NAPREDNJACI JEFTINIM TRIKOVIMA ZAGORČAVAJU ŽIVOT MEDIJIMA PO SRBIJI?

„Politika“ je prenela da će građani na utrošen kubik gasa i litar goriva plaćati 0,15 dinara, dok na utrošen kilovat-sata struje plaćati 0,015 dinara.

Loading…

Novac od tog nameta biće korišćen za zamenu vrata i prozora u zgradama i za toplotnu izolaciju, kao i za ulaganje u kotlove za grejanje.

Javno preduzeće „Srbijagas“ je saopštilo da je obavestilo svoje potrošače da će povećanje cene početi s julskim računima za gas i da će se naknada usklađivati jednom godišnje.

Julski računi za struju takođe će biti uvećani, jer je Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara predviđeno da taj novi namet plaćaju i svi koji troše struju.

PROČITAJTE JOŠ: “SVE ZEMLJE U REGIONU IMAJU VEĆI PRIVREDNI RAST OD SRBIJE ZA 70 DO 100%”

Takođe, i vozači će na svaki litar benzina, dizela i auto-gasa morati da plaćaju tu naknadu.

„Politika“ je prenela da sav taj novac neće ići ni „Srbijagasu“, ni EPS-u, ni naftnim kompanijama, nego direktno u državni budžet Republike Srbije odakle bi trebalo da se iskoristi za unapređenje energetske efikasnosti.

PROČITAJTE JOŠ: FINANSIJER SNS KUPIO JOŠ JEDNU TELEVIZIJU!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments